Cancan ultimă oră

Cum să ai unghii sănătoase și rezistente? 10 trucuri pe care le poate aplica oricine

Publicat: 24 ian. 2020

Mâinile şi unghiile oferă o primă impresie despre grija şi atenţia cu care îţi tratezi corpul. Trucurile pentru o piele fină şi unghii puternice sunt uşor de pus în aplicare şi nu necesită mult timp. Îţi prezentăm câteva sfaturi care să te ajute în ritualul tău de înfrumuseţare!

1. Începe cu alimentaţia: pentru a preveni uscarea unghiilor, consuma fructe şi legume care conţin vitamina A (broccoli, piersici, morcovi) şi produse care conţin calciu, precum lactatele.

2. Hidratarea este importantă atât pentru pielea mâinilor, cât şi pentru unghii. De aceea, înainte de a te culca, aplica o cremă hidrantanta care să ajute procesul de regenerare din timpul nopţii.

3. Poartă mănuşi: dacă vrei să faci curăţenie în casă sau doar speli vasele la bucătărie, foloseşte mănuşi de cauciuc. Acestea îţi vor proteja mâinile de uscare şi degradare, iar compuşii chimici din soluţiile de curăţat vor sta departe de unghiile tale.

4. Renunţă la acetona, pentru că aceasta conţine formaldehida care atacă unghiile şi le face fragile.

5. Nu îţi pili unghiile imediat după ce ai făcut duş sau te-ai spălat pe mâini, pentru că acestea sunt moi şi se rup repede.

6. Atunci când îţi dai cu ojă, foloseşte pensula sticluţei într-un singur sens ca să nu ţi se cojească unghiile.

7. Dacă vrei să ai unghii strălucitoare şi puternice, lustruieşte-le cu o pilă specială cu mai multe fete. Aşa îţi stimulezi circulaţia sângelui la nivelul manilor, iar unghiile cresc mai repede.

8. Este recomandat să nu apelezi la unghiile false, pentru că lipiciul distruge stratul de bază al unghiei şi te predispune infecţiilor.

9. Deficienţa de vitamina B12 se vede în culoarea unghiilor. Acestea se îngălbenesc, capaat o nuanţă mai închisă şi au un aspect uscat.

10. Spirulina îţi va ajuta unghiile să rămână puternice şi sănătoase. Alimentele care conţin spirulina sunt carnea de porc, cea de vită şi soia.loading...

Adauga un comentariu