Remedii naturiste

Cum să curățăm și să dezinfectăm prosoapele de bucătărie foarte murdare

Publicat: 09 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să curățăm și să dezinfectăm prosoapele de bucătărie foarte murdare
Este mai bine să le spălați zilnic in cazul unei utilizari prelungite.

Desigur, hârtia absorbantă este foarte practică în bucătărie. Cu toate acestea, nu este foarte ecologica și pentru utilizarea de zi cu zi, prosopul clasic din bumbac rămâne de preferat. Într-adevăr, este folosit pentru ștergerea vaselor, ștergerea mâinilor, ștergerea suprafețelor etc. De la umiditate pana la pete alimentare, prosoapele devin foarte murdare și pline de bacteri. Chiar și după o spălare foarte fierbinte în mașină, nu puteți obtine întotdeauna o cârpă la fel de imaculată ca în prima zi. Iată cum să curățăm și să dezinfectăm prosoapele de bucătărie foarte murdare!

Spălați prosoapele noi

La fel ca în cazul hainelor noi, este evident foarte important să spălați cârpele noi. Acest lucru face posibilă îndepărtarea tratamentelor chimice și asigurarea unei bune igiene a acestora. La urma urmei, nu știi cine le-a atins înainte! Cu toate acestea, este posibil să fi observat deja că noile cârpe sunt încă foarte rigide. Sunt acoperite cu grund, ceea ce le împiedică să absoarbă și să șteargă bine. Pentru a îndepărta acest grund, ceea ce trebuie făcut este să pregătiți un lighean cu apă călduță cu trei pumni de sare grosieră. Apoi lăsați fiecare cârpă nouă să se înmoaie peste noapte. Cârpele tale vor fi apoi gata de utilizare.

Cum să curățăm și să dezinfectăm prosoapele de bucătărie foarte murdare: obiceiuri și frecvențe de spălare

Desigur, cât de des le spălați va depinde de modul în care folosiți prosoapele. Pentru a evita intoxicațiile alimentare, utilizarea lor durează de obicei 2-3 zile. Este mai bine să le spălați zilnic in cazul unei utilizari prelungite și vă puteți întinde până la o săptămână in caz de utilizare limitată. Nu uitați să aveți o cârpă pentru mâini și alta pentru vase. Apoi, nu lăsăm o cârpă umedă pe blatul de lucru. Dacă este posibil, lăsați-o să se usuce lângă o sursă de căldură (calorifer, cuptor, uscător etc.), înainte de următoarea utilizare.

Tratați în prealabil petele înainte de spălare

În mod ideal, o pată ar trebui tratată de îndată ce apare. Pentru a face acest lucru, folositi un săpun. Frecați cubul de săpun peste pata încă umedă pentru a forma o crustă. Apoi lăsați să acționeze timp de o oră înainte de a pune prosopul în mașina de spălat. De asemenea, puteți îndepărta petele folosind bicarbonat de sodiu și săpun negru.

Cum să curățăm și să dezinfectăm prosoapele de bucătărie foarte murdare: pre-spălați

Puteți pre-spăla prosoapele foarte murdare albe cu apă fierbinte si apă oxigenată. Dacă sunt colorate, în acest caz folositi apă fierbinte cu cristale de sodă sau de sodiu. Lăsați-vă prosoapele să se înmoaie în acest lichid timp de cel puțin o oră înainte de a le spăla în mașină. Pentru a le albi, folosiți percarbonat de sodă sau puțin detergent din mașina de spălat vase într-un lighean cu apă foarte fierbinte. Aceasta oferă o albire foarte eficientă.

Spălarea în mașina de spălat

Puteți folosi detergent sub formă de pulbere, precum și detergent lichid, de preferință cu agenți de înălbire. Se poate adăuga o cană de bicarbonat de sodiu sau un ½ pahar de amoniac pentru a îndepărta mai bine petele, dacă este necesar. Pe de altă parte, temperatura de spălare este foarte importantă! Într-adevăr, la 40°C, microbii nu sunt distruși. Ca și în restul lenjeriei de uz casnic, este mai bine să vă setați mașina de spălat la cel puțin 60°C pentru dezinfectarea lenjeriei. Acest lucru va fi mai mult decât suficient, mai ales dacă ați efectuat o prespălare. În cazul prosoapelor albe de bumbac sau de in, acesta poate crește până la 90°C.

Adăugarea de balsam, buna sau rea?

Ca și în cazul prosoapelor, balsamul poate face prosoapele mai puțin absorbante. Pentru a-și păstra capacitatea de absorbție, folosiți în schimb oțet alb. Elimina mirosurile urate de umezeala de pe prosoapele de mana si pe bucatarie.

Adauga un comentariu