Lifestyle

Cum să îngrijești pielea uscată a feței și a corpului în timpul sezonului rece

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să îngrijești pielea uscată a feței și a corpului în timpul sezonului rece
piele uscata

Uscarea provoacă mâncărime, crăpături și senzație de „șmirghel” în locul pielii. În sezonul rece, uscăciunea poate fi exacerbată prin încălzire și schimbări bruște de temperatură când ieșiți afară de căldură. Pielea uscată apare atunci când epiderma nu reține suficientă umiditate. De exemplu, din cauza îmbăierilor frecvente, a utilizării săpunului dur, a modificărilor legate de vârstă și a anumitor boli. Toamna și iarna, problema pielii uscate se îngrijorează mai des – camerele au umiditate scăzută din cauza bateriilor fierbinți. La aceasta adăugăm vântul rece, precipitațiile, lipsa de soare – și obținem o piele dură și sensibilă, cu peeling și crăpături.

Pentru a menține pielea hidratată, moale și strălucitoare chiar și pe vreme rece, trebuie doar să urmați câteva reguli simple.

Spălați-vă corect fața

Îngrijirea pielii începe cu curățarea. Alegeți cel mai blând detergent: spume și creme în loc de geluri, exfolianți delici în loc de scrubs agresivi. Dacă este la îndemână doar săpun obișnuit, cel mai bine este să vă spălați fața cu apă curată. Săpunul de toaletă nu este destinat îngrijirii delicate a pielii feței.

Pentru exfoliere, utilizați produse cu acizi lactici, migdale, AHA și PHA. Elimină particulele keratinizate ale pielii folosind mai degrabă acțiuni chimice decât fizice.

Alegeți produse cu o textură densă

Pielea uscată are nevoie în primul rând de hrană și hidratare. Există o varietate de creme pentru corp complet pe piață astăzi. Dă preferință produselor cu textură densă și uleiuri naturale din compoziție, fără alcool și sulfați. Pentru îngrijirea pielii în sezonul de toamnă-iarnă sunt potrivite produsele Skin Food din marca Weleda . Compania a actualizat recent linia și produce acum trei versiuni ale cremei sale preferate.

Crema de corp unt cu unt de cacao și unt de shea se topește pe piele, hidratează și hrănește. U niversal Crema nutritiva este un produs multifuncțional proiectat pentru ameliorarea urgentă de piele aspră a mâinilor, coate, genunchi și tocuri. Poate fi aplicat pe buze crăpate, cuticule și chiar capete despicate sau ca mască de față. Această cremă nutritivă ușoară este ideală pentru îngrijirea zilnică a pielii datorită texturii sale ușoare. Toate cele trei produse sunt fabricate din ingrediente naturale și au o aromă discretă de portocală dulce și lavandă.

Un produs versatil care economisește bani și spațiu în baie. Este convenabil să luați un borcan de cremă cu dvs. într-o călătorie pentru a vă îngriji corpul.

Folosiți creme hidratante de mai multe ori pe zi, după cum este necesar . După tratarea apei, aplicați crema pe pielea umedă pentru cel mai bun efect.

Nu folosiți niciodată o cremă hidratantă înainte de a ieși la frig. Așteptați 15-20 de minute pentru ca produsul să se absoarbă, altfel poate apărea o iritare.

Alege hainele și detergenții potriviți

Hainele de lână, purtate lângă piele, pot provoca iritații pe pielea uscată. Prin urmare, este mai bine să purtați un mânecă lungă subțire sub puloverul preferat (acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să păstrați hainele calde proaspete pentru mai mult timp). Pentru spălare folosiți geluri hipoalergenice fără parfumuri, cum ar fi gelurile pentru bebeluși.

Când sunteți în aer liber, purtați mănuși moi sau mănuși pentru a vă proteja mâinile de vânt și frig.

Cumpără un umidificator

Mulți oameni petrec acum mult timp acasă. Prin urmare, problema calității aerului a devenit deosebit de importantă. Datorită aerului uscat din apartament , pot apărea fisuri pe buze, mucoasele se usucă, apar congestii nazale și tuse. Oamenii de știință de la Harvard Medical School recomandă utilizarea unui umidificator pe tot parcursul iernii. Pentru a preveni uscarea pielii, setați nivelul de umiditate la aproximativ 60%.

Tags:
Adauga un comentariu