Culinar

Cum să pregătești crema pentru faguri. Trucuri simple pentru un desert reușit

Publicat: 03 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să pregătești crema pentru faguri. Trucuri simple pentru un desert reușit
Crema pentru fagurii de casă se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert savuros.

Iată cum să pregătești crema pentru faguri dacă dorești să obții un desert de casă delicios. Rețeta este simplă, gustoasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține niște faguri pufoși și aromați. Iată câteva trucuri simple pentru un desert reușit.

Cum să pregătești crema pentru faguri

Dacă vrem să pregătim acasă un desert ca pe vremea bunicii putem face niște faguri gustoși, cremoși și pufoși. Aceștia sunt ideali la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert rafinat. Pentru ca desertul să fie unul reușit, trebuie să facem mai întâi o cremă fină și aromată pentru faguri.

Fagurii de casă umpluți cu gem sau ciocolată se fac ușor și avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație. Pe lângă acest desert savuros putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu mere caramelizate. Această prăjitură este rafinată, cremoasă și îndrăgită de toți cei de la masă.

De asemenea, putem pregăti pentru iubitorii de deserturi tradiționale și cea mai ușoară plăcintă cu mere. Aceasta se face cu un aluat fraged și cu o umplută aromată de mere rase și scorțișoară. Fagurii de casă pufoși și umpluți sunt deliciul perfect la zi de sărbătoare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.

Rețeta cu care vei obține un deliciu la tine în bucătărie

Pentru delicioșii faguri umpluți cu cremă fină vom avea nevoie de 6 ouă, 12 linguri de zahăr, 12 linguri de ulei, 12 linguri de lapte, 24 linguri de făină, sare, 1 pliculeț de praf de copt și esență de vanilie, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru cremă vom folosi 1 litru de lapte, 100 g de nucă măcinată, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 4 linguri de cacao, 1 pachet de unt și esență de rom.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru faguri. Într-un vas se amestecă ouăle cu un praf de sare și toată cantitatea de zahăr. După aceea se adaugă laptele, făina, uleiul, praful de copt și vanilia. Se va obține un aluat cu o consistență cremoasă și ușoară. Se pune la încins la aragaz forma de faguri apoi se toarnă câte o linguriță de aluat în fiecare formă. Se coc fagurii pe ambele părți până când se rumenesc ușor.

Când fagurii sunt gata se pregătește crema delicioasă. Se amestecă făina împreună cu zahărul și cacao apoi se toarnă laptele câte puțin pentru a nu se forma cocoloașe. Se pune crema la fiert la foc mic apoi se adaugă untul. Se amestecă ușor până când untul se topește și toate ingredientele se omogenizează. Când este gata crema, se ia de pe foc și se adaugă esența de rom și nuca măcinată. Se vor umple cojile de faguri cu cremă apoi se unesc câte două. La final vom obține niște faguri pufoși, aromați și cremoși.

Crema pentru fagurii de casă se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final vom obține un desert savuros. Fagurii de casă umpluți cu cremă sunt ideali la mesele festive alături de alte deserturi irezistibile.

Adauga un comentariu