Culinar

Cum să prepari un aluat de plăcintă simplu și rapid? Trucuri utile pentru un preparat fraged

Publicat: 08 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să prepari un aluat de plăcintă simplu și rapid Trucuri utile pentru un preparat fraged
Din aluatul de plăcintă simplu se pot prepara și cornulețele fragede cu untură

Dacă vă doriți un aluat de plăcintă simplu bun la toate, trebuie să țineți cont de câteva trucuri. Acesta se prepară în doar 30 minute și veți obține circa un kilogram jumătate de foi de prăjitură. 

Secretul pentru un aluat fraged și pufos este faptul că ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. De asemenea, nu trebuie frământat prea mult timp deoarece riscați să se întărească la copt.

Cum se prepară un aluat de plăcintă simplu și rapid

Rețeta de aluat simplă și rapidă o puteți folosi la orice fel de plăcintă. Se gătește ușor și doar din câteva ingrediente. Pe lângă cel din comerț, acesta este sănătos și nu este plin de chimicale. De asemenea, preparatul se poate pregăti și cu o zi înainte de al folosi. Se păstrează foarte bine la frigider într-o folie alimentară. Pentru o jumătate de kilogram de foi de plăcintă veți avea nevoie de 250 mililitri de apă călduță, o linguriță de praf de copt, 3-4 linguri de ulei, două linguri de oțet, un praf de sare și o jumătate de kilogram de făină albă. Într-un bol se va cerne făina împreună cu sarea și praful de copt. 

Ulterior, în mijlocul acesteia se va face o gropiță în care se va pune uleiul, apa și oțetul. Se amestecă bine ingredientele împreună cu făină până ce se obține o compoziție omogenă. Frământați bine aluatul, iar dacă observați că este prea tare, mai adăugați apă călduță. La final, acesta trebuie să fie fin și să aibă o consistență potrivită. Se va lăsa timp de 30 minute la frigider într-un bol uns cu ulei și acoperit cu o folie alimentară. Totodată, îl puteți lăsa la dospit și la temperatura camerei. Pentru ca foile de plăcinte să se întindă mai ușor, îl puteți lăsă chiar și o oră. Ulterior, aluatul va fi împărțit în bucăți în funcție de câte foi aveți nevoie. Acestea vor fi modelate sub forma unei bile și vor fi puse pe o farfurie presărată cu făină. Foile de aluat vor fi întinse cu ajutorul unui sucitor, apoi vor fi puse în tavă de copt presărată în prealabil cu hârtie de copt. 

Trucuri utile pentru un aluat fraged și gustos

Pentru a obține un aluat fraged trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. În primul rând, aluatul se va frământa cât să se îmbine tote ingredientele. În cazul în care veți insista riscați ca acesta să devină elastic și să se întărească la copt. Vasul în care gătiți plăcinta este de asemenea foarte important. Este recomandat să utilizați o tavă metalică și să renunțați la cele din sticlă sau porțelan deoarece fundul prăjiturii poate fi necopt la final. Înainte de a adăuga compoziția peste aluat este bine să îl înțepați cu ajutorul unei furculițe. Astfel, foile vor putea respira. 

Totodată, excesul de pe marginea tăvii trebuie îndepărtat deoarece riscați ca plăcinta să nu se coacă uniform. Înainte să vă apucați să frămânți, trebuie să vă asigurați că făină este de înaltă calitate. Mai mult de atât, pentru a obține un aluat pufos și fraged, aceasta trebuie cernută înainte. Ingredientele folosite trebuie să fie la temperatura camerei. Dacă vor fi utilizate imediat ce au fost scoase din frigider, se vor înmuia și nu veți putea păstra consistența aluatului. În cazul în care în loc de praf de copt alegeți să utilizați drojdie trebuie să fiți atenți la unele aspecte. Cea uscată se poate dizolva în apă sau lapte călduț, iar dacă este proaspătă se poate pune direct în făină.

Din aluatul de plăcintă simplu se pot prepara și cornulețele fragede cu untură.

Adauga un comentariu