Culinar

Cum să prepari un chec pufos după rețeta bunicii? Secretele unui desert delicios și savuros

Publicat: 16 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să prepari un chec pufos după rețeta bunicii Secretele unui desert delicios și savuros
Pentru a obține un chec pufos după rețeta bunicii, va trebui să țineți cont de câteva trucuri.

Rețeta bunicii de chec pufos și aromat se pregătește din doar câteva ingrediente. În doar 60 de minute, veți obține un desert delicios, ce nu este costisitor și pe care îl puteți servi chiar și la micul dejun.

 Pentru a găti o prăjitură pufoasă și moale va trebui să țineți cont de câteva secrete împărtășite de bunica. Aceasta folosea mereu ingredientele la temperatura camerei pentru ca compoziția să se omogenizeze cât mai bine. Mai mult de atât, un truc ce vă va fi de mare ajutor este metoda de a afla dacă ouăle sunt proaspete sau nu.

Rețeta bunicii de chec pufos și gustos

Rețeta de chec pufos a bunicii este foarte gustoasă și simplă. Dacă urmați instrucțiunile cu exactitate veți obține cel mai delicios desert. Acesta poate fi servit la micul dejun alături de o ceașcă de cafea sau ceai. Pentru a prepara un chec pufos, ingredientul secret de care veți avea nevoie și pe care îl folosea bunica este apa minerală. Veți avea nevoie de o jumătate de kilogram de făină, 250 mililitri de ulei, 4 ouă, 250 grame de zahăr, 100 grame de stafide, o linguriță de praf de copt, 4 linguri de cacao, un plic de zahăr vanilat și un pahar de apă minerală. Opțional, mai puteți adăuga în compoziție și nuci mărunțite. De asemenea, se va utiliza și câteva grame de pesmet pe care îl veți folosi să tapetați tava. 

Cu ajutorul unui mixer se vor amesteca ouăle împreună cu zahărul, timp de 10 minute. Când observați că se deschide la culoare se va adăuga treptat uleiul și făina pentru a nu se forma cocoloașe. Ulterior, se vor pune în compoziție stafidele, zahărul vanilat și cacaoa. La final, se vor adăuga praful de copt și apa minerală. Se va unge tava cu puțin ulei, apoi va fi tapetată cu pesmet. Desertul se va coace timp de 45 minute la foc mediu. Pentru a verifica dacă este gata, se va introduce o scobitoare în chec. Desertul se va lăsa la răcit în tavă și va fi presărat cu zahăr pudră. Când este complet rece, se va scoate din formă și se va tăia cu grijă. Un alt desert ce poate fi pregătit oricând este și pasca fără aluat.

Secretele unui desert delicios și savuros

Pentru a obține un chec pufos și aromat ca cel al bunicii, trebuie să urmați întocmai rețeta. Mai mult de atât, există câteva secrete ce vă vor ajuta să preparați unul dintre cele mai delicioase deserturi. Pentru ca ingredientele acestuia să se omogenizeze cât mai bine, trebuie să fie proaspete și să se afle la temperatura camerei. De aceea, înainte de a vă apuca să gătiți checul, va trebui să scoateți alimentele din frigider. Un secret pentru a aduce ouăle cât mai rapid la temperatura optimă este să le lăsați timp de 15 minute în apă călduță, nu fierbinte. Pentru a verifică dacă ouăle sunt proaspete, bunica le introducea într-un bol cu apă. Dacă acestea pluteau, însemna că sunt vechi și nu le utiliza la chec. Un alt truc este să cântăriți ingredientele înainte de a le amesteca.

Astfel, vă asigurați că folosiți cantitățile exacte și veți obține un desert pufos și delicios. Pentru a accentua gustul dulce a prăjiturii, nu trebuie să uitați să adăugați în compoziție și un praf de sare. În loc de pesmet, bunica mai tapeta tava cu făină, cacao, hârtie de copt sau biscuiți mărunțiți. Făina va trebui cernută de 2-3 ori împreună cu praful de copt și sarea. Înainte de a băga tava în cuptor, va trebui preîncălzit la 170 de grade. De asemenea, trebuie să acordați o atenție sporită la temperatura la care coaceți desertul. Dacă este prea mare se va rumeni mult prea repede deasupra, iar la interior va rămâne crud. 

Pentru a obține un chec pufos după rețeta bunicii, va trebui să țineți cont de câteva trucuri. Acestea vă vor ajuta să obțineți un desert cât mai aromat și moale. Dacă vă place să pregătiți prăjituri, rețeta de aluat simplu vă va veni în ajutor. Aluatul poate fi utilizat la mai multe tipuri de plăcinte.

Adauga un comentariu