WoW!

Cum să scapi de coropişniţe fără chimicale

Publicat: 27 iul. 2020

Coropişniţele fac adevărate ravagii în grădină. Aceste insecte dăunătoare se hrănesc cu numerose legume şi chiar fructe, distrugând recolte intergi şi pot produce pagube foarte mari atât în grădini sau pe câmp, cât şi în sere şi solarii.

Este foarte uşor să-ţi dai seama dacă gradina ţi-a fost invadată de coropişniţe. aceste insecte sapa galerii subterane, cu ieşiri destul de dese la suprafaţă, sub forma unor mici muşuroaie. În momentul în care uzi grădină şi apa le invadează galeriile, aceste insecte ies la suprafaţă.

Un alt indiciu este ofilirea plantelor din grădină. Ofilirea are loc deoarece coropişniţele atacă rădăcinile plantelor.

Cum să scapi de coropişniţe fără să apelezi la chimicale

Capcana cu miere

Pentru a scăpa de coropişniţe poţi plasa o capcană cu miere. Sapă o mică groapa în pmant şi adăugă în aceasta un pahar încăpător. Marginea paharului trebuie să fie la nivelul solului. Umple aproximativ ¼ din pahar cu miere. Coropisnetele vor fi atrase de mirosul de miere şi vor cădea în capcană din care nu vor mai putea ieşi.

Coji de ouă cu ulei

O altă soluţie simplă şi la îndemâna oricui este o capcană mortală din coji de ouă şi ulei de floarea soarelui. Pisează cojile de ouă foarte bine şi amestecă-le cu ulei de floarea soarelui. Pune subtanta obţinută în jurul găurilor provocate de coropişniţe, dar şi în locurile în care vrei să plantezi noi recolte pe care nu vei să invadatorii aceştia să le distrugă. Coropişniţele vor fi atrase se mirosul putenic provocat de amestcul de coji de ouă cu ulei, şi odată ce vor mânca din acesta, vor muri.

Solutie pe bază de săpun

Cea mai simplă metodă este creearea unei soluţii pe bază de săpun. Soluţia se prepară adăugând 4 linguri de săpun lichid (sau detergent d e vase) la doi litri de apă. Toarnă aproximativ 1-2 litri din această soluţie direct în gaura muşuroiului de coropişniţa şi aşteaptă ca acestea să iasă afară. După aceea, trebuie doar să le prinzi şi să scapi de ele.

Adauga un comentariu