WoW!

Cum să scapi de coşuri folosind apa de trandafiri. 3 rețete eficiente

Publicat: 27 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să scapi de coşuri folosind apa de trandafiri. 3 rețete eficiente
Apa de trandafiri se prepară fie prin metoda distilării, fie prin metoda fierberii

Putem spune, aproape cu certitudine, că apa de trandafiri este un ingrediente subestimat când vorbim despre frumuseţe şi trucuri cosmetice. Uneori pH-ul pielii este în dezechilibru. Alteori apar diverse iritaţii ori inflamaţii. Pentru toate acestea avem la farmacie diverse creme. Ce ai zice însă dacă ai folosi apa de trandafiri ca să scapi de enervantele coşuri de pe faţă, spre exemplu?

Cosmeticienii şi nu numai recomanda să ne demachiem fata chiar dacă nu am fost machiate. Toate impurităţile adunate de-a lungul unei zile nu sunt îndepărtate prin simplă spălare cu apă călduţă. E necesar să folosim un disc demachiant şi o soluţie specială ori, de ce nu, chiar apă de trandafiri.

Apa de trandafiri – Beneficii pentru frumuseţea ta

De ce ai alege apa de trandafiri? Pentru că are proprietăţi antimicrobiene şi antiseptice. Este potrivită pentru ten, indiferent că e uscat, normal ori cu tendinţă de îngrăşare. În plus, neutralizează tocmai acele bacterii „vinovate” de apariţia coşurilor. Ca să nu mai spunem că tenul îţi va mirosi frumos şi va fi mai catifelat.

Apă de trandafiri şi glicerină

Ai nevoie de: gel de curățare, 1½ ceașcă de apă de trandafiri, ¼ ceașcă de glicerină şi o cremă hidratantă non-comedogenică.
Curăță tenul cu gelul. Amestecă apa de trandafiri cu glicerina. Umezeşte un disc demachiant cu acest lichid şi şterge-te pe fată. Lasă să se usuce de la sine. La final aplică crema hidratantă. Pentru un rezultat excelent, poţi repeta paşii de maxim 3 ori pe zi.

Spray împotriva coşurilor

Ai nevoie de: apă de trandafiri naturală (poate chiar făcută de tine), gel de curăţare, şerveţel, cremă hidratantă non-comedogenică. Mai întâi curăță fața cu gelul de curăţare, după care pulverizează apa de trandafiri pe ten. După reo 20 de secunde şterge-te folosind şerveţelul. La final aplică puţină cremă hidratantă. Foloseşte apa de trandafiri de câteva ori pe zi. Astfel cureţi toţi porii şi îndepărtezi murdăria.

Vitamina C și apă de trandafiri

Foloseşte: o linguriţă de apă de trandafiri, o linguriță de pudră de vitamina C (din tablete) şi gel de curățare.
Curăță tenul cu gelul, apoi aplică pe zonele cu coşuri o pastă făcută din apa de trandafiri şi vitamine C. După circa 10 minute clăteşte-te. Se spune că este eficient acest lucru întrucât vitamina C lupta cu succes împotriva antioxidanţilor, „vinovaţi” de deteriorarea pielii. În plus, tot vitamina C are efect antiinflamator.

Cum se prepară apa de trandafiri

Pentru aşa ceva, bineînţeles, mai întâi trebuie să te asiguri că ai floarea în sine. Plantează câţiva butaşi toamna, iar în primăvara asigură-te că au multă apă, pentru a se dezvolta, iar dăunătorii nu îi atacă. În momentul înfloririi poţi prepara apa de trandafiri.
Pentru aceasta ai nevoie de:

  • petale uscate de trandafir (sau proaspete, dintr-o sursă bio)
  • apă
  • tifon
  • o sticlă închisă la culoare (opţional un pulverizator)
  • recipient pentru fiert şi un capac

Mod de preparare: Pune un sfert de cană de petale uscate de trandafiri într-o oală, împreună cu o cană şi jumătate de apă. Acoperă şi pune la foc mediu. Lasă să fiarbă până când culoarea petalelor devine ştearsă, adia maxim 10 minute. Lasă totul să se răcească cu capacul pus pe oală. Strecoară apoi totul prin tifon şi toarnă într-o sticlă închisă la culoare. Ţine apa de trandafiri în frigider. Poate fi folosită timp de câteva săptămâni. Dacă, în schimb, o depozitezi la temperatura camerei, atunci e necesar să o valorific în maxim o săptămână.

Adauga un comentariu