Remedii naturiste

Cum sa scapi de mucegaiul de pe mobila si alte suprafete din lemn

Publicat: 30 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa scapi de mucegaiul de pe mobila si alte suprafete din lemn
mucegaiul de pe mobila

Mucegaiul adora suprafetele dure, in special lemnul sau tencuiala. Din fericire, avem solutii la indemana pentru a elimina mucegaiul de pe mobila si alte suprafete de lemn. Atentie! Multe solutii de curatare de uz casnic promit ca elimina mucegaiul, dar nu toate au efect. Doar pentru ca in urma lor mobila ramane stralucitoare nu inseamna ca sporii de mucegai au disparut.

Cu aspect neplacut si miros greu, mucegaiul ne poate face viata grea. Si nu e vorba doar de aspectul estetic al
spatiilor in care acesta se cuibareste. Mucegaiul ne imbolnaveste la propriu. Simptomele pot fi resimtite ca o alergie, raceala – nas infundat, gat uscat, ochi umezi – pana la o oboseala debilitanta. „Sporii de mucegai obisnuit vehiculat prin aer pot produce de la simple alergii la afectiuni pulmonare grave, de exemplu aspergiloza pulmonara diseminata”, a spus dr. Roxana Nemes, medic pneumolog.

Mucegaiul prospera in conditii umede si calde. Atunci cand aceste conditii se combina cu o sursa de alimente adecvata, mucegaiul se poate raspandi foarte repede, adesea in locuri nevazute. Adora suprafetele dure, in special lemnul sau tencuiala, dar il gasim si pe hartie, carton, tesaturi, covoare, gips-carton si multe alte materiale de constructie comune. Este important sa stiti ca nu tot mucegaiul poate fi vazut de ochiul uman.

Cum sa scapi de mucegaiul de pe mobila

Ca sa scapi de mucegaiul de pe mobila, pereti si alte suprafete de lemn poti apela la tot felul de solutii din comert. Problema este ca unele doar isi exagereaza rezultatele. Doar pentru ca in urma lor suprafata tratata
ramane stralucitoare si curata, nu inseamna ca nu mai sunt spori de mucegai inca lipiti de ea.

Boraxul este o solutie potrivita pentru majoritatea mobilierului. Functioneaza bine la mucegai, deoarece este alcalin, in timp ce mucegaiul prefera un mediu cu pH mai scazut. Pentru o eficienta maxima, substanta se dizolva in apa fierbinte si se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizati cu aceasta solutie zona pe care vrei sa o tratezi, apoi stergeti cu o carpa sau un burete. Repetati daca inca mai vedeti urme de mucegai. Folositi apoi o carpa uscata din microfibra pentru a sterge excesul de umiditate. Servetele din microfibra pot fi spalate si reutilizate.

Desigur, unele suprafete sunt mai provocatoare. Sporii de mucegai se pot lipi usor de suprafetele din bucatarie care tind sa fie acoperite cu grasime sau ulei de gatit. Curatati zona mai intai cu un detergent simplu, inainte de a utiliza solutia de borax.

Adauga un comentariu