Actualitate

Cum să scapi de muște și alte insecte supărătoare în sezonul cald. Remedii simple la îndemâna tuturor

Publicat: 13 apr. 2021
Cum să scapi de muște
În sezonul cald, insectele sunt una dintre cele mai supărătoare probleme, care ne pot face viața un calvar

Cum să scapi de muște reprezintă provocarea fiecărui sezon cald, deoarece aceste insecte ne pot da mari bătăi de cap vara. Mai mult, sunt și alte insecte supărătoare, cum ar fi țânțarii ori drosofilele, pe care nu ni le dorim în preajma noastră. Iar în astfel de situații trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru anihilarea acestor dăunători. Contrar primului impuls, potrivit căruia suntem tentați să apelăm la soluții chimice, să știți că nu aceasta e soluția. Ar fi bine să încercați și remediile naturiste, mult mai ieftine dar deosebit de eficiente.

După cum se știe, musca are o durată de viață de 30 de zile, timp în care ea poate depune între 400 și 600 de ouă. Imaginați-vă așadar cu ce invazie vă puteți confrunta dacă nu reușiți să țineți sub control o astfel deproblemă. Așadar, pentru a rezolva cât mai eficient această problemă, trebuie parcurse două etape. În primul rând, identificați tipul de muște iar apoi alegeți metoda de combatere a acestor insecte în funcție de gravitatea problemei.

Cum să scapi de muște cu remedii simple

Ne aflăm la debutul unui nou sezon cald și, ca de fiecare dată, insectele sunt una dintre cele mai supărătoare probleme, ba chiar ne pot face viața un calvar. Așadar, ce e de făcut? Ei bine, nu vă grăbiți să cumpărați fel de fel de spray-uri și soluții, care de cele mai multe ori sunt deosebit de toxice. Vă recomandăm să încercați și unele remedii naturale care, de cele mai multe ori, sunt la fel de eficiente, iar în afară de asta nu sunt toxice.

O metodă de a scăpa de muște este decoctul de lămâie. Taie patru felii de lămâie, pune-le la fiert în 250 ml apă, timp de o oră, și adaugă apă când este nevoie. Răceşte apoi soluţia, filtreaz-o şi pulverizeaz-o prin camere. De asemenea, e bine să puneți busuioc la ferestre, dar ar merge și cu rozmarin sau pelin. Dar și uleiurile esențiale, cum ar fi cel de lavandă, eucalipt, mentă sau lămâie, amestecate cu apă și pulverizate în încăperi, vor alunga muştele.

Totodată, pentru a scăpa de muște în bucătărie aveți nevoie de câteva picături de oţet, pe care să le puneți pe o plită încinsă. Mirosul degajat va alunga muştele instantaneu. Iar din vin alb cu puțin detergent de vase puteți face o capcană pentru muște, care vor fi atrase de mirosul fructat. Nu în ultimul rând, menta este un inamic atât al muştelor, cât şi ţânţarilor. Pentru a scăpa de aceste insecte, așezați unul-două ghivece cu mentă pe pervaz.

Insecticide naturale pentru țânțari

Pe lângă muște, și țânțarii reprezintă o problemă extrem de supărătoare, mai ales în nopțile de vară când îți pot face nopțile albe. Din fericire, există ac și de cojocul lor cu ajutorul unor ingrediente naturale. Este un fapt dovedit că țânţarii nu suportă usturoiul şi frunzele de nuc. O metodă de a îndepărta țânțarii din locuință este fumul de frunze de nuc. Pune-le într-un bol, dă-le foc și plimbă-te prin camere. Fumul va înmiresma camerele și va goni ţânţarii datorită concentraţiei mari de iod.

Pe de altă parte, plantele aromatice îndepărtează țânțarii cât ai zice „bâz”. Pune la ferestre ghivecele cu cimbru, busuioc sau mărar și nu vei mai avea probleme. Același lucru se întâmplă și dacă puneți mușcate pe pervaz. Altă soluție infailibilă ne-o oferă usturoiul. Pisați câțiva căței, puneți-i într-un bol și lăsați-l pe noptieră sau pe masă. În acest fel nu veți mai avea țânțari în dormitor…

La fel de eficiente pot fi și cuișoarele dar și o soluție preparată din 250 ml de votcă, 30 de picături de uleiuri esenţiale și o linguriță de gel de aloe vera. Cu acest amestec vă dați pe piele și nu mai aveți probleme cu țânțarii. Așadar, cu ajutorul acestor informații știi cum să scapi de muște sau de țânțari, pentru a nu suferi din cauza lor.

Adauga un comentariu