Actualitate

Cum sa scapi de vergeturi cu ajutorul unor remedii naturale. Aceste solutii ieftine sunt la indemana oricui

Publicat: 27 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum sa scapi de vergeturi cu ajutorul unor remedii naturale. Aceste solutii ieftine sunt la indemana oricui
Cum să scapi de vergeturi

Cum să scapi de vergeturi. Aceste dungi sau şiruri de dungi apar cel mai adesea pe abdomen, pe sâni, solduri, fese şi coapse. Chiar dacă în timp ele devin mai puţin vizibile, tratamentul le poate face să se estompeze, dar nu le va îndepărta complet. Ceea ce trebuie reținut este ca vergeturile nu sunt dureroase sau periculoase, ci doar inestetice.

Slăbitul agresiv poate duce la apariţia nedoritelor vergeturi. Aceste dungi de culoare violacee (apoi sidefie), localizate în regiunea abdominală sau pe fese reprezintă un adevărat coşmar pentru orice femeie. Şi asta pentru ca, deşi se ameliorează, vergeturile nu dispar niciodată cu adevărat.

Regula principală, dacă ai vergeturi, este să nu intri în stare de şoc sau în depresie. Următoarea regula: nu toca bani pe produse care, spun creatorii lor, au darul de a te vindeca! Nu exista aşa ceva!

Cum să scapi de vergeturi

Dacă ai înţeles aceste aspecte, poţi începe programul de estompare a vergeturilor:

1. Pune la punct o dietă echilibrată şi hidratează-te corespunzător (8 pahare de apă consumate pe zi).

2. Consumă alimente bogate în vitaminele A, C şi E, precum şi în zinc. Aceşti nutrienţi sunt responsabili de regenerarea celulară, procesul natural care te va ajuta în lupta cu vergeturile. Aceşti compusi îi vei găsi în spanac, ouă, pește, salată, fasole, semințe şi nuci.

3. Încearcă tratamente naturale. Iată un exemplu (o loţiune) care a dat roade. Ai nevoie de:

– jumătate de cană de ulei de măsline;

– un sfert de cană de gel de aloe vera;

– 6 capsule de vitamina E;

– 4 capsule de vitamina A.

Ce trebuie să faci:

– masează zonele afectate (seara, înainte de culcare) cu loţiunea pe bază de aloe vera şi ulei de măsline.

Mituri despre vergeturi

Există multe mituri în privinţa vergeturilor, aşa că este bine să le cunoşti şi să nu „pici” în capcana acestora:

Bărbaţii nu fac vergeturi

Este un mit absolut, chiar dacă majoritatea pacienţilor care se confrunta cu vergeturile este alcătuită din femei. Şi băieţii adolescenţi sunt afectaţi de vergeturi, pentru ca acestea sunt frecvente la pubertate.

Oamenii slabi nu fac vergeturi

Iată un alt mit demontat: şi persoanele subţiri fac vergeturi, pentru ca şi organismul lor trece prin fluctuaţii sau dereglări hormonale.

Nu este posibil să previi apariţia vergeturilor

Este adevărat că este posibil să previi formarea vergeturilor, spun experţii. În acest scop, este necesar să adopţi o dietă sănătoasă şi să îţi menţii corpul hidratat. Exerciţiile fizice regulate şi folosirea unor produse speciale, care să hidrateze pielea, sunt alte măsuri cunoscute pentru a preveni formarea vergeturilor.

Cum să scapi de vergeturi. Pot fi eliminate complet

Cum să scapi de vergeturi. Aceasta este o mare capcană în care nu trebuie să pici, pentru că explicaţia are legătură cu straturile pielii. Pielea noastră este alcătuită din trei straturi importante, iar vergeturile se formează în derma, stratul mijlociu, când ţesutul conjunctiv este întins prea mult, dincolo de limitele elasticităţii sale. Cu toate acestea, vergeturile se pot estoma într-o anumită măsură, dar niciun tratament nu poate elimina complet aceste semne, întrucât sunt formate în profunzimea pielii şi nu în straturile superioare.

Vergeturile se vor vindeca de la sine, pe măsură ce trece timpul

Experţii ne spun că vergeturile sunt la fel ca orice altă cicatrice, care nu se vindecă de la sine, cu timpul, până când nu se fac anumite modificări în dietă şi în stilul de viaţă, iar aceste schimbări trebuie urmate cu stricteţe. De ce nu se vindecă? Deoarece fibrele deteriorate de elastina din piele nu se pot vindeca singure, de-a lungul timpului.

Cum să scapi de vergeturi. Dispar pe măsură ce slăbim

Vergeturile se pot estompa, însă nu dispar niciodată pe măsură ce persoana slăbeşte. De ce? Pentru că pielea care s-a subţiat şi care s-a întins extrem de mult pentru a forma vergeturile nu revine aşa uşor la normal. Vergeturile nu dispar dacă slăbeşti, însă pot să aibă o culoare care se estompează în timp.

Adauga un comentariu