WoW!

Cum să te răcorești când afară e caniculă

Publicat: 07 iul. 2020

Deja valul de căldură a ajuns în ţară iar hainele pe care le-am purtat până acum sunt mult prea călduroase pentru vremea de afară. Cel mai important vara este să încerci să îţi menţii o temperatură corporală normală, să nu te supraîncălzeşti. Acest lucru este uşor de zis dar mai greu de realizat. Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să rezişti verii caniculare care se anunţă.

1. Încearcă să porţi haine mai largi din bumbac sau din in, deschise la culoare. Acestea oferă pielii posibilitatea pielii să respire şi menţin temperatura corpului la un nivel normal.

2. Foloseşte comprese reci la încheieturile mâinilor, la baza gâtului şi la tâmple.

3. Evită să mânânci mult. După o masă copioasă întotdeauna te simţi încălzit , asta pentru că procesul digestiv creşte temperatura corporală. Încearcă să iei mese mai mici şi mai dese.

4. America Latină, India sau Thailanda sunt unele dintre cele mai calde locuri din lume iar toate mai au un lucru în comun: bucătăria locală este foarte picantă. Oamenii de ştiinţă au argumentat că mâncărurile picante te fac să transpiri şi prin evaporare, sudoarea te răcoreşte.

5. Mulţi oameni dorm foarte greu atunci când este cald afară. Dacă vrei să ai un somn odihnitor şi liniştit poţi să umpli o sticlă de 2 litri cu apă rece şi să-ţi sprijini genunchii şi gleznele pe ea – funcţionează. O altă metodă mai puţin practică ar fi să îţi pui aşternuturile într-o pungă de plastic şi să le laşi la congelator cu o oră sau două înainte de culcare.

Adauga un comentariu