Boli si tratamente

Cum să vă reparați mucoasa intestinala afectata de medicamente si infectii

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să vă reparați mucoasa intestinala afectata de medicamente si infectii
Cum să vă reparați mucoasa intestinala

Cum să vă reparați mucoasa intestinala? Cercetătorii de la Universitatea Monash au identificat o biomoleculă cheie care îmbunătățește reparația mucoasei intestinale, determinând celulele stem să regenereze țesutul deteriorat.

O căptușeală celulară puternică este esențială pentru un intestin sănătos, deoarece oferă o barieră pentru miliardele de microbi și toxinele dăunătoare prezente în tractul nostru intestinal. Această barieră este adesea deteriorată de infecții și inflamații, care provoacă multe simptome dureroase.

Studiul, publicat în Cell Stem Cell și condus de profesorii Helen Abud și Dr. Thierry Jardé de la Monash Biomedicine Discovery Institute, a investigat mediul care înconjoară celulele stem intestinale și a folosit metodologia organoidă cu „mini intestin” în care au fost reproduse mici replici de țesut intestinal. Studiul a definit celulele cheie care se află în imediata apropiere a celulelor stem din intestin care produc biomolecula Neuregulin-1 care acționează direct asupra celulelor stem pentru a începe procesul de reparare.

Cum să vă reparați mucoasa intestinala

Descoperirea noastră cu adevărat importantă este că suplimentarea cu Neuregulin-1 suplimentară accelerează repararea mucoasei intestinale prin activarea căilor de creștere, a spus profesorul Abud.

Descoperirile noastre deschid noi căi de dezvoltare a terapiilor pe bază de Neuregulin 1 pentru îmbunătățirea reparației intestinale și pentru susținerea restabilirii rapide a funcției intestinale critice.

Boala gastro-intestinală, cum ar fi boala Crohn și colita ulcerativă, este o problemă majoră de sănătate la nivel mondial și duce la deteriorarea severă a stratului de celule epiteliale care căptușește intestinul. În aceste condiții, intestinul are o capacitate limitată de a se repara eficient pentru a-și restabili funcția principală de absorbție și apar simptome cum ar fi diaree, deshidratare, pierderea în greutate și malnutriție. Dezvoltarea modalităților de susținere a reparației țesutului intestinal va îmbunătăți dramatic recuperarea pacientului.

„A fost foarte interesant să observăm că Neuregulin 1 nu poate doar să determine celulele să se împartă, dar îmbunătățește proprietățile celulelor stem care supraalimentează aceste celule într-un program de reparații”, a spus dr. Jardé.

„Acest lucru scurtează perioada de daune. Căptușeala intestinului este rănită în timpul tratamentului de chimioterapie pentru cancer și am putut arăta că recuperarea este îmbunătățită în mod semnificativ prin aplicarea Neuregulin-1 în urma chimioterapiei.

Adauga un comentariu