Actualitate

Cum scapi de cutele de pe pantofi. Așa trebuie îngrijită încălțămintea pentru a arăta ca nouă

Publicat: 07 iul. 2020
Cum scapi de cutele de pe pantofi
Cutele inestetice care se formează pe suprafața pantofilor sport pot fi îndepărtate printr-o soluție eficientă

Cum scapi de cutele de pe pantofi. Oricât ai încerca să ai grijă de încălțăminte, tot te vei confrunta cu inesteticele cute. Apărute în urma purtărilor repetate, acestea pot fi estompate cu ajutorul unui truc simplu. Astfel, îți vei putea păstra încălțămintea ca nouă mult timp de-acum încolo.

Chiar dacă este mai costisitoare, încălțămintea din piele naturală reprezintă cea mai bună investiție. Și ne referim aici nu doar la aspectul financiar, știut fiind că pielea este un material rezistent. Astfel, și sub aspect stilistic, dar și în privința sănătății picioarelor putem vorbi de un câștig. Numai că, pantofii din piele necesită o îngrijire atentă pentru a avea o durată de viață cât mai mare. Totodată, grație unui tratament adecvat, încălțămintea ta va arăta impecabil indiferent cât ai purtat-o.

Cum scapi de cutele de pe pantofi

Cum scapi de cutele de pe pantofi
Printr-o îngrijire atentă, încălțămintea de piele va arăta impecabil

Dincolo de toate aceste avantaje, apare o problemă în urma purtării repetate a papucilor de piele. Și este vorba tocmai de acele cute inestetice care se formează pe suprafața pantofilor. Însă nu trebuie să vă mai faceți griji deoarece există o soluție eficientă pentru acest inconvenient. Astfel, cu ajutorul unui truc simplu vei putea păstra încălțămintea preferată în stare foarte bună. Și aceasta indiferent de cât de mult ai purtat-o.

Cutele care apar la papucii din piele pot fi făcute să dispară foarte uşor. Soluția vine din partea unei tinere împătimite a pantofilor sport, Shantel de Bonsu. Aceasta a postat un truc genial pe Twitter, iar cei care l-au încercat au fost mulțumiți de rezultate. Pentru aceasta ai nevoie de şosete vechi, un ziar sau şerveţele, un prosop, fier de călcat şi apă fierbinte.

Cum procedezi ca să scapi de cutele de pe pantofi:
– mai întâi, umple încălţămintea cu ziare sau şosete vechi, astfel încât pielea să se întindă. Cutele trebuie să devină cât mai puțin vizibile;
– se înmoaie prosopul în apă fierbinte şi apoi se stoarce bine, după care se întinde pe pantofi;
– apoi se trece cu fierul de călcat încălzit peste prosop, însă cu grijă să nu arzi încălțămintea.

Sfaturi pentru îngrijirea şi întreţinerea încălţămintei de piele

Vrei să porți cât mai multă vreme pantofii, botinele sau ghetele preferate din piele? Atunci, pe lângă curăţarea după fiecare purtare, trebuie să le aplici un tratament special pentru întreţinere. Așa cum pielea corpului are nevoie de hidratare, şi pielea pantofilor va necesita un astfel de tratament. În comerț sunt soluţii speciale pentru hidrarea acestui material. De asemenea, poţi folosi și o cremă hidratantă de corp, care trebuie aplicată într-un strat subtine. După ce se lasă să acționeze un timp scurt, ea trebuie înlăturată foarte bine.

Totodată, pentru a prelungi durata de viață a papucilor, după o zi de purtare trebuie să îi lași să se odihnească o zi. Și aceasta deoarece pielea naturală este elastică, mulându-se după picioarele purtătorului. Din acest motiv, ea are nevoide de repaus ca să revină la forma iniţială. Mai mult, nu lăsa pantofii sub acţiunea razelor de soare, dar nici lângă surse puternice de căldură. În acest fel, pielea se va degrada şi apar diverse cute inestetice, greu de îndepărtat.

Nu în ultimul rând, încălţămintea de iarnă trebuie depozitată în condiţii de igienă şi siguranţă optime. Înainte de a pune papucii în cutie, trebuie să te asiguri că sunt curați și uscați. După care ar trebui să îi înfășori în hartie albă, pentru a proteja calitatea pielii.

Aşadar, grație acestor sfaturi acum știi cum scapi de cutele de pe pantofi, dar și cum să-i îngrijești. Astfel, vor arăta impecabil și-i vei putea purta o perioadă îndelungată de timp.

Adauga un comentariu