Remedii naturiste

Petele de sânge: cum se indeparteaza rapid

Publicat: 14 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petele de sânge cum se indeparteaza rapid
Cum scapi de petele de sange

Cum scapi de petele de sange. Sângele este, poate, alaturi de cerneala, cel mai rău dușman al țesaturilor. Pentru a lupta cu el, cel mai bun aliat este viteza, cu cât veți acționa mai repede, cu atât va fi mai ușor să il eliminați. Nu vă faceți griji, în acest articol vă vom spune, de asemenea, cum să faceți dacă data petelor e de săptămâni întregi.

Vom începe cu metoda care urmează să fie utilizată pe țesături, apoi prin a extinde subiectul la alte materiale, cum ar fi lemnul.

Primul lucru de știut pentru a neutraliza petele de sânge este că nu ar trebui să folosești niciodată apă caldă! Apa caldă poate fixa sângele pe fibrele țesaturilor.

Iată cum puteți elimina toate petele de sânge sau sângele uscat de pe o saltea, haine, canapea sau de pe podele.

Cum scapi de petele de sange. Metoda pentru țesaturi

Mai întâi trebuie să testați îndepărtarea petelor pe un colț discret. Orice detergent, chiar și cel mai puțin nedăunător poate decolora unele țesuturi. Dacă observați vreo decolorare, diluați produsul sau încercați altul. Continuați cu tamponarea, dacă frecați, veți extinde pata. Spălați materialul cât mai repede posibil la mașina sau cu mâna. Nu uitați să clătiți bine după utilizarea substanței de îndepărtare a petelor, poate deteriora materialul dacă rămâne pe el.

Metode pentru a elimina sângele

– Amoniac și apă. (Când folosiți amoniac, deschideți ferestrele și evitați respirația de vapori din acest produs). Folosiți o cârpă înmuiată în amoniac și apă, apoi îndepărtați pata.

– Borax. Pune o soluție pe o cârpă cu care vei curăța îmbrăcămintea. Aceasta trebuie să constea din 2 linguri de apă caldă și o lingură de borax. Înlocuiește înălbitorul și nu conține clor.

– Peroxid de hidrogen. Scoate pata cu o cârpă umezită cu peroxid de hidrogen.

– Făină (sau făină de porumb sau talc) și apă. Dacă este încă umedă, curățați pata cu o pastă făcută cu apă și făină (sau porumb sau talc). Lăsați să se usuce până când amestecul este uscat, apoi indepartati crusta care se va forma.

– Cub de gheață. Pune un cub de gheață pe sânge. Prin topire, va dilua pata. Apoi se spală cu săpun.

– Ceai negru. Turnați o picătură de ceai negru pe pată, apoi clătiți cu apă rece.

– Înmuiere. Dacă țesătura nu este posibil să se decoloreze, înmuiați-o peste noapte în apă rece. Pata va disparea ușor pana a doua zi.

Cum scapi de petele de sange. Cum indepărtați o pată veche de sânge

– alcool la 70°. Înmuiați hainele în apă câteva ore. Ștergeți-le apoi cu o cârpă înmuiată în alcool de 70°.

– Amidon și peroxid de hidrogen. Faceți o pastă cu apă și amidon, puneți-o pe pată, apoi turnați peste peroxidul de hidrogen.

– Aspirina. Un alt tip de pastă, de data aceasta este făcută din aspirină și puțină apă.

– Oțet și amidon. Este rândul amestecului de oțet și amidon. A se aplica ca și ceilalte.

– Solutie pentru curatat cuptorul. Dacă nimic din toate acestea nu a funcționat, recursul final este curățătorul.

Adauga un comentariu