WoW!

Cum se albesc prosoapele vechi?

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se albesc prosoapele vechi

Prosoapele se deteriorează foarte ușor mai ales că sunt spălate destul de des. Astfel, în timp ele ele devin mai aspre și capătă o nuanţă gălbuie. Nu este cazul să le arunci și să cumperi altele noi, pentru că le poți albi și face ca noi cu ajutorul unui ingredient ieftin: bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu are o putere mare de a elimina petele datorită efectului sau abraziv. El nu albeşte direct prosoapele, dar ajută la acest proces în timpul spălării. El ajuta ca detergenţii să pătrundă mai adânc în ţesătura, astfel încât să elimine murdăria adunată în timp.

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru albirea prosoapelor

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru albirea prosoapelor în diferite moduri. Totul depinde de cât de pătate sunt acestea sau cât de galbene sunt. Dacă nu este nevoie să speli foarte mult prosoapele, trebuie doar să adaugi bicarbonatul de sodiu la programul de prespălare al mașinii de spălat. În cazul în care prosoapele sunt însă foarte multe și galbene, ele au nevoie de o acțiune mai puternică pentru a se albi și trebuie să urmezi acești pași:

Alege un program al mașinii de spălat pentru haine murdare, pune detergentul obișnuit, apoi așteaptă ca mașina să se umple de apă. În acel moment, poți să adaugi o soluție preparată din apă și bicarbonat de sodiu.

Uneori, când prosoapele au pierdut multă albă, deoarece petele sunt foarte gălbui, se poate întâmpla ca ele să nu fie chiar corecte, chiar dacă au fost spălate cu bicarbonat, așa cum am explicat mai sus.

Prosoapele nu s-au albit. Ce fac?

În cazul în care prosoapele nu s-au albit pentru că au fost foarte galbene trebuie să mai încerci un truc. Pune prosoapele într-un vas cu apă și toarnă peste ele apa cu bicarbonat de sodiu. Lasă-le în această soluție câteva minute, apoi bagă-le din nou la mașina de spălat și adăugă încă o dată apa cu bicarbonat de sodiu când mașina se umple cu apă.

Adauga un comentariu