WoW!

Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic?

Publicat: 23 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic

Iarna, corpului îi lipsesc foarte mult vitaminele şi foarte mulţi dintre noi şi-ar dori ca ferestrele să fie pline cu ghivece sau jardiniere cu verdeaţă. Ar fi cu adevărat minunat ca de fiecare dată când ai nevoie de o ceapă pentru reţetele tale, să mergi la fereastră, să îţi culegi una sau mai multe. Nu-i aşa?

Bineînţeles, că poţi cumpăra ceapă din piaţă sau din magazine, dar dacă nu eşti cu adevărat sigur în ceea ce priveşte originea şa sau dacă nu ai şansa de a cultiva o grădină de legume la tine acasă, mai ai o altă soluţie la îndemână.

Trebuie să ştii că poţi cultiva ceapă foarte uşor în sticle de plastic şi că nu ai nevoie de foarte mult spaţiu la dispoziţie. Şi într-un singur metru pătrat, poţi să faci multe lucruri, chiar foarte multe lucruri.

Cum se cultivă ceapa în sticle de plastic?

Ai nevoie doar de:

o sticlă de plastic de cinci litri;
bulbi de ceapă;
pământ;
foarfece.

Începe mai întâi prin înlăturarea părţii de sus a sticlei de plastic. Fă mai apoi câteva găuri în sticlă, îndeajuns de mari pentru că bulbii de ceapă să încapă. Găurile ar trebui să fie la distanţă de cel puţin 10 centimentri unele faţă de altele, pentru că cepele să se dezvolte aşa cum trebuie. Adaugă straturi de pământ şi bulbii de ceapă până când sticlă se va umple.

Poţi să pui partea de sus înapoi sau poţi lipi pur şi simplu cu sotch de jur împrejur. Nu uita însă că ar trebui să faci găuri şi în partea de jos a sticlei de plastic, deoarece cepele nu tolerează umiditatea deloc. Găurile vor asigura un drenaj adecvat al apei. Aşează apoi sticlă sau sticlele într-un loc cu lumina şi uscat. Plasticul este cel care va asigura une efect de seră şi care va accelera creşterea bulbilor.

Adauga un comentariu