Gospodinele pot prepara acasă o rețetă de aripioare pane exact ca la fast-fooduri. Acestea se prepară foarte ușor și sunt gata în doar 40 de minute. Mai mult de atât, ai nevoie de doar câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui.
Aripioarele nu sunt printre cele mai potrivite, pentru că au și puțină grăsime, dar și acea piele care devine crocantă. În plus, ele nu vor fi tari și uscate după gătire. Pentru a te asigura că rămân suculente, va trebui să lași la marinat puiul în lapte bătut, acesta fiind un truc prețios pentru reușita preparatului.
Cum se fac aripioarele pane?
Prin înmuierea aripioarelor de pui în lapte bătut, dai învelișului crocant ceva de care să se lipească. Dar, poate cel mai important, laptele bătut este ușor acid. Acizii au tendința de a înmuia carnea, iar atunci când se înmoaie, descompun proteinele foarte ușor, ceea ce înseamnă că elimină caracterul gumat și factorul care face carnea să fie greu de mestecat.
Prin marinarea aripioarelor, ne asigurăm că nu doar învelișul exterior crocant are un gust bun. Puiul din interior va avea și el un gust bun. Ierburile și mirodeniile se combină pentru a se impregna în pui. De asemenea, adăugând puțin amidon de porumb te vei asigura că învelișul este crocant. Ierburile pe care le vei pune nu sunt ceva deosebit de complicat și ar trebui să le poți obține de la orice magazin, dacă nu le ai deja.
Pentru această vei avea nevoie de 15 aripioare de pui; 600 ml de lapte bătut; 1 căpățână de usturoi, zdrobită; 20 g muștar galben; 2 g piper negru; 2 g de sare; 240 g de făină; 200 g amidon;3 lingurițe de boia dulce; 3 lingurițe de măghiran; 3 lingurițe de oregano: 2 lingurițe de cimbru; 3 lingurițe de usturoi granulat; un vârf de cuțit mare de sare; un vârf mare de cuțit de piper negru; 2 litri de ulei. Folosește suficient ulei, dacă aripioarele nu sunt complet scufundate, se vor găti în ritmuri diferite. Trebuie să te asiguri că aripioarele au un strat crocant uniform pe toată suprafața.
Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi
Într-un castron mare, se bat toate ingredientele pentru marinata. Adaugă aripioarele de pui și amestecă până când acestea sunt acoperite uniform. Poți secționa aripioarele sau le poți lăsa întregi. Acoperă castronul și pune-l la frigider pentru minimum 4 ore.
După ce a trecut timpul, încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare și pune uleiul. În timp ce aștepți ca uleiul să se încingă, scoate aripioarele de pui din frigider. Într-un castron separat, amestecă toate ingredienele uscate și puneți-le deoparte.
Când uleiul este la temperatura dorită, scoate o aripă de pui din castron și pune-o rapid în castronul cu făină, amidon și condimente. Asigură-te că este complet acoperită și apoi pune-o în tigaia cu ulei încins. Se repetă acest proces pentru toate aripioarele de pui.
Acestea se prăjesc timp de aproximativ 10 minute, până când învelișul exterior capătă o culoare aurie intensă, apoi scoate-le și lasă-le să se odihnească pe o bucată de hârtie de bucătărie în timp ce le prăjești pe cele rămase.
Adevărata cheie pentru textura crocantă perfectă este un singur lucru, un potențiator de aromă glutamat monosodic (MSG). Îl poți adăuga în amestecul de condimente înainte de pane sau îl poți presăra pe pui după ce îl prăjești. În acest fei vei obține niște aripioare pane delicioase și foarte crocante.