Prima pagină » Culinar » Cum poți face șnițel Palermo de pui cu parmezan și crustă crocantă? Iată cum să alegi carne de cea mai bună calitate!

Cum poți face șnițel Palermo de pui cu parmezan și crustă crocantă? Iată cum să alegi carne de cea mai bună calitate!

21 mai 2025, 14:32,
Redacția BZI în Culinar

Șnițelul Palermo este originar dintr-un oraș din regiunea Sicilia și conține piept de pui, ouă, mozzarella și alte ingrediente. Diferența dintre preparatul simplu și cel italian este parmezanul care se punea deasupra pe șnițel imediat după ce a fost scos din tigaie.

Puține sunt locurile precum Sicilia, unde se poate vorbi despre o adevărată călătorie gastronomică. Preparatele culinare tradiționale reflectă cât se poate de bine peisajul sicilian, obiceiurile și tradițiile localnicilor.

Cum poți face șnițel Palermo de pui cu parmezan și crustă crocantă?

Șnițelul Palermo de pui cu parmezan poate fi considerat unul dintre cele mai gustoase șnițele pe care îl vei mânca vreodată, perfect pentru iubitorii de preparate din pui. Pieptul de pui este fraged și suculent, este învelit într-un strat auriu de pesmet crocant, îmbogățit cu parmezan și condimente aromate care îi oferă o notă distinctă.

Acest șnițel este servit alături de garnituri proaspete, cum ar fi cartofi aurii, legume sotate, o salată ușoară și poate fi completat și de un sos de iaurt, care îi accentuează gustul savuros. Poate fi o alegere perfectă pentru o masă delicioasă și satisfăcătoare.

Vei avea nevoie de 700 g piept de pui; 1 legătura de pătrunjel; 3-4 ouă; 1 linguriță bună de boia; 1 linguriță de oregano; 100 g făină albă; 250 g pesmet; 150 g parmezan; sare și piper după gust; ulei pentru prăjit.

Prima dată se pun ouăle într-un bol alături de sare, piper, boia, oregano și pătrunjel tocat și se bate totul foarte bine. Apoi se dă parmezanul prin răzătoarea cu ochiuri mici și se amestecă cu pesmetul. Pasul următor constă în felierea pieptului de pui în bucăți mai groase, care se vor condimenta cu sare și piper.

După ce ai făcut toate astea se încinge uleiul, se dau feliile de piept de pui prin făină și se trec prin ou, apoi totul se trece prin amestecul de parmezan și pesmet. Se pune la prăjit pentru un minute la foc mediu pe fiecare parte și se scot șnițelele pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge uleiul.

Cum știm dacă pieptul de pui este proaspăt

Ca truc pentru a vedea dacă pieptul de pui este bun, trebuie să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul magazinului și ar trebui să găsești o altă variantă pentru cină.

În afară de acest truc simplu, trebuie să te mai uiți și la culoarea cărnii de pui. Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie.

Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschisă la culoare. Dacă vezi pipetul de pui decolorat, cu porțiuni de carne care care bat spre alb-gri, nu este bun. Acest lucru indică faptul că respectiva carne stă deja de mult timp pe raft. Iată cum să faci un dressing de iaurt delicios.

În ceea ce privete copănelele și aripile învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoare. De asemenea, dacă observi urme de culoare galbenă pe carne, trebuie să știi că este grăsime și este de preferat să aibă această culoare. Șnițelul Palermo se poate servi alături de un sos andaluze sau de un usturoi cu iaurt, trebuie să ai grijă și ca pieptul de pui să fie proaspăt.

Bugetul.ro
Bulgaria, umilință supremă pentru România! Țara noastră a fost exclusă definitiv din programul Visa Waiver, însă vecinii din sud vor avea acces neîngrădit peste Ocean
redactia.ro
Răsturnare de situație. Cine va fi până la urmă premierul României. Nicușor Dan va face anunțul azi
Bugetul.ro
Adio, Parcul IOR din București în actuala formă! Primarul Robert Negoiță vrea să transforme locul de recreere din Sectorul 3 într-o oază modernă
a1.ro
Rezultate BAC 2025. Află primul ce note s-au luat anul acesta. Model de cerere pentru vizualizarea lucrării sau pentru contestație
Playtech.ro
Ce nu trebuie să uiți săptămânal dacă ai vinete în grădină. Așa previi dăunătorii și fructele deformate
observatornews.ro
Afacerea cu care Alina și Alex au dat lovitura. Un clip postat pe TikTok le-a adus mii de comenzi
Playsport.ro
O femeie și fiica ei au strâns 8.000 de sticle, apoi au construit o casă cu 7 camere: „Pentru noi a fost o metodă de supraviețuire”
Evz.ro
Act de identitate special. Ce români pot beneficia
realitatea.net
Românii au găsit o nouă metodă de a păcăli aparatele de reciclare. Reușesc să obțină o grămadă de bani cu un singur pahar de plastic
SportpeSurse
EXCLUSIV Imagini devastatoare cu casa părintească a lui Ion Țiriac din Brașov. Locuința a ajuns o dărăpănătură în care colcăie șobolanii. Primarul orașului face declarații tulburătoare despre miliardar: ““Nu l-a interesat niciodată”
Playtech.ro
Ventilația încrucișată nocturnă, varianta rapidă prin care răcoreşti casa fără aerul condiţionat. Ce trebuie să faci exact?
Dailybusiness.ro
E LEGE! Ce trebuie să facă șoferii rămași fără plăcuțe de înmatriculare. Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă obligația
RomaniaTV
Zile libere de care nu ştiai: Cum poţi să iei bani fără să mergi la job două zile. Alte concedii pe care poţi să le ceri oricând
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Adio garanţia de 50 de bani la punctele de reciclare. Românii, campioni în campania SGR
redactia.ro
Scandal între Nicușor Dan și Ilie Bolojan. De ce nu se înțeleg cei doi și soluția extremă la care se gândește președintele României
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 iunie 2025
21 iunie 2025