Șnițelul Palermo este originar dintr-un oraș din regiunea Sicilia și conține piept de pui, ouă, mozzarella și alte ingrediente. Diferența dintre preparatul simplu și cel italian este parmezanul care se punea deasupra pe șnițel imediat după ce a fost scos din tigaie.
Puține sunt locurile precum Sicilia, unde se poate vorbi despre o adevărată călătorie gastronomică. Preparatele culinare tradiționale reflectă cât se poate de bine peisajul sicilian, obiceiurile și tradițiile localnicilor.
Cum poți face șnițel Palermo de pui cu parmezan și crustă crocantă?
Șnițelul Palermo de pui cu parmezan poate fi considerat unul dintre cele mai gustoase șnițele pe care îl vei mânca vreodată, perfect pentru iubitorii de preparate din pui. Pieptul de pui este fraged și suculent, este învelit într-un strat auriu de pesmet crocant, îmbogățit cu parmezan și condimente aromate care îi oferă o notă distinctă.
Acest șnițel este servit alături de garnituri proaspete, cum ar fi cartofi aurii, legume sotate, o salată ușoară și poate fi completat și de un sos de iaurt, care îi accentuează gustul savuros. Poate fi o alegere perfectă pentru o masă delicioasă și satisfăcătoare.
Vei avea nevoie de 700 g piept de pui; 1 legătura de pătrunjel; 3-4 ouă; 1 linguriță bună de boia; 1 linguriță de oregano; 100 g făină albă; 250 g pesmet; 150 g parmezan; sare și piper după gust; ulei pentru prăjit.
Prima dată se pun ouăle într-un bol alături de sare, piper, boia, oregano și pătrunjel tocat și se bate totul foarte bine. Apoi se dă parmezanul prin răzătoarea cu ochiuri mici și se amestecă cu pesmetul. Pasul următor constă în felierea pieptului de pui în bucăți mai groase, care se vor condimenta cu sare și piper.
După ce ai făcut toate astea se încinge uleiul, se dau feliile de piept de pui prin făină și se trec prin ou, apoi totul se trece prin amestecul de parmezan și pesmet. Se pune la prăjit pentru un minute la foc mediu pe fiecare parte și se scot șnițelele pe un șervețel de hârtie pentru a se scurge uleiul.
Cum știm dacă pieptul de pui este proaspăt
Ca truc pentru a vedea dacă pieptul de pui este bun, trebuie să apeși ușor, cu un deget, carnea de pui din caserolă. Dacă produsul este proaspăt, carnea ar trebui să revină la forma inițială. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că puiul este de ceva timp pe raftul magazinului și ar trebui să găsești o altă variantă pentru cină.
În afară de acest truc simplu, trebuie să te mai uiți și la culoarea cărnii de pui. Pieptul de pui, cel pe care îl găsești de obicei ambalat separat, în caserole, trebuie să aibă o culoare rozalie.
Dungile de grăsime, dacă acestea există, trebuie să fie cât mai deschisă la culoare. Dacă vezi pipetul de pui decolorat, cu porțiuni de carne care care bat spre alb-gri, nu este bun. Acest lucru indică faptul că respectiva carne stă deja de mult timp pe raft. Iată cum să faci un dressing de iaurt delicios.
În ceea ce privete copănelele și aripile învelite în piele, acestea ar trebui să fie deschise la culoare. De asemenea, dacă observi urme de culoare galbenă pe carne, trebuie să știi că este grăsime și este de preferat să aibă această culoare. Șnițelul Palermo se poate servi alături de un sos andaluze sau de un usturoi cu iaurt, trebuie să ai grijă și ca pieptul de pui să fie proaspăt.