Cum ar fi să incluzi buletele picante cu brânză în meniul tău pentru masa de Paşte? Calde, moi în interior şi crocante la exterior, sunt gustarea perfectă în combinaţie cu sosul preferat!
Ingrediente:
1 cartof mare, fiert în coajă
100 g făină
250 g caşcaval
100 g cremă de brânză
2 ouă
sare
piper
½ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă boia iute
Pentru prăjit:
2 ouă
sare, după gust
piper, după gust
200 g făină
200 g pesmet
ulei
Mod de preparare:
Cureţi cartoful fiert de coajă şi îl pasezi bine, ca pentru piure. Adaugi făina, caşcavalul dat prin răzătoarea mare, crema de brânză, ouăle, praful de copt, boiaua, sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi, dacă ţi se pare că e prea moale, mai adaugi puţină făină. Dai la frigider 30 de minute.
Cu mâinile umezite, formezi biluţe cu diametrul de 2 centimetri. Le pui într-o tavă, iar când sunt gata le dai din nou la frigider, 30 de minute. Baţi ouăle rămase cu sare şi piper. Treci buletele prin făină, ou şi pesmet de câte două ori, apoi le prăjeşti la foc mediu, în baie de ulei, până devin aurii. Le serveşti calde, cu sosul preferat.