Dulciuri

Cum se fac papanasii cu branza si sos de vanilie

Publicat: 09 mart. 2012

Ingrediente:

400 gr branza dulce de vaca
200 gr gris
2 oua
150 gr faina
zahar dupa gust
o lingurita de esenta de vanilie
putina sare
4 linguri ulei

Sos de vanilie:

3 linguri faina
3 galbenusuri proaspete
1/2 cup zahar
1 pastaie de vanilie
3 cup lapte caldut

 Mod de preparare:

Intr-un bol  amestecati branza cu ouale, zaharul si esenta de vanilie pana cand zaharul se topeste si nu se simte a fi foarte grunjos. Secretul meu atunci cand fac dulciuri este sa adaug si un praf de sare. Dupa preferinte puteti adauga si coaja rasa de la portocala/lamaie sau chiar grepfruit. Adaugati treptat , in compozitia de branza faina si grisul. Trebuie sa rezulte un aluat usor lipicios. La nevoie puteti sa mai adaugati faina si gris. Intre timp puneti la foc o oala mare cu apa, sare si ulei. Uleiul are rolul de a impietica papansi sa se lipeasca in timpul fierberii. Se formeaza bilute de dimensiunea unei mingi de ping-pong, iar cand apa clocoteste se pun la fiert.

Sos de vanilie:

Intr-o cratita se freaca bine (cu telul) zaharul, galbenusurile si miezul unei  pastai de vanilie. Incercam sa obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam apoi cele trei linguri de faina amestecand continuu pentru a nu se creea cocoloase. Treptat adaugam laptele caldut, amestecand incontinuu. Compozitia obtinuta se lasa la foc mic pana se ingroasa putin.
Papanasi cu branza si sos de vanilie pregatiti de Alina.



loading...

Adauga un comentariu