Culinar

Cum se face cozonacul fără frământare – O reţetă rapidă

Publicat: 14 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se face cozonacul fără frământare - O reţetă rapidă
Cozonac

Ştim cât de greu este să prepari 3 felui de mâncare, garnituri şi prăjituri pentru mesele îmbelşugate de sărbători, aşa că am venit cu această reţetă menită să te scutească de multe ore de frământare. Sau poate doar ţi-e poftă de cozonac dar n-ai chef să depui atât de mult efort pentru a îl prepara.

Iată reţeta ideală:

1 kg făină
600 ml lapte cald
250 g zahăr
1 pachet de unt
2 pliculeţe drojdie uscată
200 g stafide
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă esenţă rom
coaja de la 1 portocală şi 1 lămâie
1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

6 albuşuri
600 g nucă mărunţită
200 g zahăr pudra
4 linguri cacao

Mod de preparare:

Pentru început, dizolvă drojdia în laptele călduţ, cu 2 linguri de zahăr şi lasă totul deoparte. Când drojdia s-a umflat, pune restul de zahăr, aromele, untul topit şi sarea.
Încorporează uşor făina cernută şi stafidetele şi frământă doar până obţii un aluat omogen, 5 minute. Pune aluatul într-un recipient şi dă-l la frigider pentru maxim 24 de ore, de prferat peste noapte.

Scoate aluatul înainte cu 30 de minute de a lucra cu el, apoi prepară umplutura: Bate bine albuşurile spumă apoi pune nuca, cacaua şi zahărul pudră.
Împarte aluatul în 4 părţi egale, pe blatul uns cu ulei, întinde 2 bucăţi în dreptunghiuri şi unge-le cu jumătate din compoziţie. Rulează fiecare bucată şi uneşte câte 2 între ele. Dă la cuptor tăvile pentru 40-45 de minute la 170 de grade sau până ce trece testul scobitorii.

Adauga un comentariu