Culinar

Cum se face jambonul. Prosciutto italian la tine în bucătărie

Publicat: 11 aug. 2022
Cum se face jambonul. Prosciutto italian la tine în bucătărie
Şunca este felul de mâncare din carne preferat de toată lumea

Tot mai multe gospodine se întreabă cum se face jambonul. Înainte de începe să gătești acest deliciu este bine să știi că a face prosciutto italian acasă nu este ușor. Acest lucru va dura mult timp. Dar produsul finit merită, este foarte gustos.

Șunca de casă este fără îndoială mai bună decât cel mai scump salam industrial. Cu siguranță fiecare gospodină are propria ei rețetă de a pregăti deliciul. Conform celei mai populare rețete pentru a pregăti jambonul vei avea nevoie de șuncă de porc, poți folosi și un omoplat în cantitate de 2 kg. Pentru o aromă deosebită ai nevoie și de 15 bucăți de cuișoare. Pentru saramura jambonului va fi nevoie de un litru de apă, 5 gr de rozmarin uscat, 5 gr de busuioc, 15 gr de usturoi, 5 boabe de piper și 2 gr de anason. Pentru a pregăti carnea vei avea nevoie de 100 gr de sare de mare și 5 gr de sare obișnuită.

sunca langa ceapa si usturoi taiata pe un prosop
Pentru a obține un jambon ca la cel mai scump restaurant trebuie întâi de toate să te ocupi de saramură

Cum se face jambonul. Modul în care poți pregăti rapid felul de mâncare adorat de toată lumea

Şunca este felul de mâncare din carne preferat de toată lumea. Șunca poate fi servită pe masa festivă, precum și pentru completarea meniului de familie în zilele lucrătoare. În ciuda faptului că șunca poate fi cumpărată de la orice magazin, gustul jambonului de casă nu poate fi comparat cu cea de la magazin.

Având șuncă pregătită acasă, poți fi 100% sigur de calitatea cărnii și a condimentelor, deoarece compoziția nu va conține conservanți și alți aditivi nocivi pentru sănătate. Într-un mod similar se pregătește și carnea franțuzească. Șunca italiană merita o atenție deosebită deoarece se dovedește a fi deosebit de parfumată și suculentă.

felii de jambon pe o farfurie langa un jambon mai mare si paine
Având șuncă pregătită acasă, poți fi 100% sigur de calitatea cărnii și a condimentelor

Pentru a obține un jambon ca la cel mai scump restaurant trebuie întâi de toate să te ocupi de saramură.  Pentru a o pregăti se toarnă cantitatea necesară de apă în cratiță și se trimite la foc. Când apa clocotește se pune busuioc uscat și rozmarin, jumătate de anason și boabe de piper negru. Aceste condimente se folosesc și pentru a pregăti un tartar de vită.

Curățăm usturoiul, tăiem fiecare cățel în mai multe părți, îl punem în cratiță după condimente. Se fierbe saramura timp de 2-3 minute, apoi se răcește complet. Ulterior, se strecoară saramura răcită printr-o sită. Deja în saramura rece turnăm sare de mare și cea normală.

Cum să pregătești carnea pentru cea mai aromată șuncă italiană. Rețeta marilor bucătari

Pentru a pregăti cea mai delicioasă șuncă spălați carnea de porc sub jet de apă, trimiteți-o puțin la frigider până se răcește saramura. După 3-4 ore, saramura ar trebui să se răcească complet. După care punem cuișoare pe toată suprafața cărnii. Colectăm saramură în seringă culinară și umplem carnea de porc cu ea pe ambele părți. Punem carnea într-o cratiță și turnăm saramura rămasă.

carne de porc pe o masa
Șunca de casă este fără îndoială mai bună decât cel mai scump salam industrial

După care acoperiți cu o farfurie sau un capac de diametru mai mic, astfel încât carnea să fie complet scufundată în saramură. Se lasă 20-24 ore la frigider. În această perioadă de timp scoatem periodic carnea și o agităm cu mâinile pentru ca saramura să se împrăștie cât mai bine prin fibre.

Ulterior, carnea trebuie stoarsă bine. Pentru a face acest lucru, folosim un bandaj tubular. Așezăm o bucată de carne de porc în el și legăm capetele pe ambele părți. Agățați carnea într-o cameră bine ventilată. Temperatura în cameră ar trebui să fie de aproximativ 15-17 grade. Dacă afară este vară, îl poți agăța la subsol, de exemplu. Lăsați jambonul în această poziție timp de 8 ore.

Din moment ce cunoști rețeta cum se face jambonul trebuie să cunoști că după ce timpul pentru scurgere s-a terminat trebuie să puneți carnea la cuptor pe grătar. De asemenea, nu uita să puneți un recipient sub carne pentru a colecta sucul. Setați temperatura la 50 de grade. Creșteți treptat temperatura la 80 de grade. Temperatura din interiorul jambonului nu trebuie să depășească 75 de grade. De aceea folosim un termometru de gătit. Procesul de gătit este destul de lung, la cuptor carnea petrece aproximativ 8 ore, nu mai puțin. După care se lasă șunca sa se răcească, aceasta are nevoie să stea 8-10 ore la frigider. Jambonul poate fi servit cu mâncare de cartofi cu afumătură.

jambon care sta agatat pentru a fi uscat
Șunca poate fi servită pe masa festivă, precum și pentru completarea meniului de familie în zilele lucrătoare

 
Comentarii
Adauga un comentariu