Culinar

Cum se face placinta cu carne de pui

Publicat: 06 nov. 2019

O reteta perfecta pentru momentele in care ai musafiri si vrei sa gatesti ceva delicios, dar care sa nu necesite mult efort, o tona de vase si zeci de ingrediente. Placinta cu pui este ideala pentru un pranz sau o cina copioasa, alaturi de o salata si un pahar de vin ab.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foitaj
  • 4 pulpe superioare de pui fierte
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 1 tulpina telina
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml supa de pui sau de legume
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 200 g mazare congelata
  • unt, pentru uns tava
  • pesmet, pentru tava
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli si tai legumele. Rupi carnea de pui fasii si o lasi deoparte. Incingi uleiul, pui legumele taiate la calit, amesteci si adaugi mazarea. Tii pana se inmoaie, torni supa in care ai dizolvat amidonul si adaugi carnea de pui si sosul Worcestershire. Lasi sa fiarba pana cand se fac legumele si se ingroasa zeama, potrivesti gustul de sare si piper. Dai vasul deoparte.

Rastorni compozitia intr-o tava dreptunghiulara, pentru cuptor, unsa cu unt si presarata cu pesmet, acoperi cu foaia de aluat, o sigilezi pe marginea vasului si o crestezi in cateva locuri sa nu se umfle. O dai la cuptorul incins pana se rumeneste frumos



loading...

Adauga un comentariu