Culinar

Cum se face puiul Shanghai. Ingredientul care-i dă savoare

Publicat: 15 ian. 2020

Dacă tânjeşti să mănânci ceva de la fast-food alege să consumi pui Shanghai, o reţetă simplă şi rapidă, pentru prepararea căreia ai nevoie de câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • – un piept de pui mare
    – 100 de grame de amidon de porumb
    – o ceaşcă de seminţe de susan
    – patru linguriţe de făină
    – două linguriţe de muştar simplu
    – şase linguriţe de soia
    – trei ouă
    – ulei
    – sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Primul pas pentru a găti această reţetă delicioasă de pui Shanghai este să tai puiul sub formă de fâşii lungi. Ulterior, într-un bol mare, amestecă sosul de soia, ouăle bătute, muştarul, amidonul, făina, sarea şi piperul. Amestecă bine până se omogenizează. Ulterior, într-un alt vas, toarnă seminţele de susan.

Într-o tigaie întinsă, pune ulei la încins. Trece puiul prin amestecul obţinut, iar apoi prin seminţele de susan şi prăjeşte-le până capătă o culoare aurie. Serveşte puiul Shanghai cu o salată asortată de murături ori cu salată verde sau, de ce nu, cu sos dulce acrişor şi orez.

Extra tips: Dacă vrei ca această reţetă să fie mai sănătoasă, alege să pui la cuptor fâşiile de pui.



loading...

Adauga un comentariu