WoW!

Cum se poate curăța fierul de călcat fără soluții speciale? Simplu și fără zgârieturi!

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se poate curăța fierul de călcat fără soluții speciale Simplu și fără zgârieturi

Nu vă grăbiți să aruncați fierul de călcat doar pentru că el nu mai calcă hainele șifonate la fel de bine ca la început sau fiindcă s-au format arsuri de la sintetică sau plastic pe talpa lui. Trebuie pur și simplu să aflați cum să-l curățați.

Veți fi surprinși, dar pentru aceasta nu este necesar să cumpărați batoane sau soluții speciale. Este suficient să luați câteva produse obișnuite din bucătărie.

Una dintre caracteristicile multor dispozitive contemporane este funcția de autocurățare. Trebuie doar să apăsați pe un buton, pentru ca depunerile calcaroase să se îndepărteze complet, fără intervenția dumneavoastră.

Dar, de fapt, în majoritatea cazurilor această abordare nu este eficientă. Iată de ce noi am hotărât să vă povestim cum și cu ce se curăță fierul de călcat de arsuri și, de asemenea, de calcar.

CUM PUTEȚI SĂ CURĂȚAȚI INTERIORUL FIERULUI DE CĂLCAT?

De ce această procedură este necesară? Apa obișnuită conduce la formarea depunerilor calcaroase. Drept rezultat, lichidul maroniu, care se elimină din fierul de călcat, murdărește și strică hainele. Atunci cum poate fi îndepărtat calcarul?

1. Amestecați cantități egale de apă și oțet obișnuit (de masă). Turnați soluția rezultată în fierul de călcat. Așezați-l în poziție verticală, după care pur și simplu porniți-l. Lăsați-l să funcționeze pe parcursul a 10 minute. Fierul de călcat se va porni și se va opri de zeci de ori. Apoi eliberați aburii din el deasupra unui recipient. După aceasta turnați apă distilată (obișnuită) în fierul de călcat și repetați procedura.

2. Dizolvați un pliculeț de sare de lămâie într-un pahar de apă caldă. Iar acum pur și simplu repetați procedura descrisă mai sus (cu oțetul).

3. Umpleți rezervorul fierului de călcat cu apă minerală carbogazoasă până la maxim. Repetați pașii descriși mai sus.

Ca să evitați apariția unor asemenea probleme pe viitor, vă recomandăm să umpleți rezervorul fierului de călcat cu apă filtrată sau fiartă. În scop profilactic repetați una dintre procedurile de mai sus o dată la 2 săptămâni.

CUM PUTEȚI SĂ CURĂȚAȚI EXTERIORUL FIERULUI DE CĂLCAT?

1. Amestecați bicarbonat de sodiu și oțet până veți obține o pastă densă. Aplicați-o pe talpa dispozitivului, după care frecați-o cu o cârpă curată.

2. Cum puteți să curățați rapid partea exterioară a fierului de călcat? Aplicați puțină pastă albă de dinți pe talpa lui încălzită. Frecați.

3. Amestecați apă și oțet în proporții egale. Porniți dispozitivul și setați-l la puterea maximă. Folosind un bețișor de vată înmuiat în soluția de oțet, curățați toate orificiile.

4. Presărați sare pe o bucată de folie de aluminiu. Porniți dispozitivul și setați-l la puterea maximă. Călcați sarea până se va curăța toată suprafața tălpii.

5. Cum puteți să curățați suprafețele teflonate? Porniți fierul de călcat și setați-l la puterea maximă. Săpuniți-i talpa și ștergeți-o cu o cârpă uscată până se va usca.

6. Cum puteți să curățați arsurile de pe talpa fierului de călcat? Când pe suprafața metalică au rămas părticele de material ars, înmuiați o cârpă în acetonă și, ștergând suprafața, scăpați de asemenea impurități.

Ca să prelungiți termenul de utilizare a fierului de călcat și să îmbunătățiți efectul obținut după folosirea lui, ștergeți-i regulat talpa cu un burete moale, înmuiat în prealabil în soluție de săpun. De asemenea, este important să folosiți regimurile termice potrivite pentru diferite tipuri de material.

Astfel, fierul de călcat s-a acoperit cu arsuri. Cum puteți să-l curățați în condiții casnice? De acum cunoașteți câteva metode excelente pentru curățarea interioară și exterioară a acestui dispozitiv. Folosiți-le spre bine și împărtășiți-ne propriile voastre secrete de îngrijire a aparatelor respective.

Adauga un comentariu