Culinar

Cum se prepară sarmalele de post cu orez şi ciuperci

Publicat: 05 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se prepară sarmalele de post cu orez şi ciuperci

Încearcă o reţetă delicioasă de sarmale cu orez şi ciuperci. Chiar dacă nu au acelaşi gust ca cele preparate din carne, te asigurăm că sunt cel puţin la fel de delicioase. În plus sunt foarte uşoare, aşadar poţi mânca după pofta inimii.

Ingrediente:

  • 2 verze murate
    250g orez
    50g pasta de tomate
    400g ciuperci
    4 cepe
    100ml ulei
    3 morcovi
    500ml suc de roşii
    1 legătura mărar verde
    câteva fire de mărar uscat
    câteva boabe de piper negru
    4 boabe enibahar
    6 foi de dafin
    sare
    piper măcinat

Mod de preparare:

Toaca ceapă mărunt şi căleşte-o în uleiul încins cu o linguriţă de sare. Când începe să se îngălbenească uşor, adauga ciupercile tocate, morcovul râs şi orezul. Adaugă apă şi lasă să fiarbă până când orezul se înmoaie. Asezonează cu sare şi piper măcinat după gust. Când orezul s-a fiert adauga bulionul şi lasă să dea în clocot, apoi stinge focul. Toaca mărarul mărunt şi încorporează-l în compoziţie.

Spală bine foile de varză, şi din cele mai frumoase formează sarmale de mărimea dorită. Varza rămasă toac-o mărunt. Amestecă varza tocată cu 500ml suc de roşii.

Într-o cratiţă încăpătoare, ce merge adăugată la cuptor, adauga un strat de varză tocată şi presara peste acesta 2 boabe de enibahar, câteva boabe de piper şi 3 frunze de dafin. La final aşază şi câteva crenguţe de mărar uscat. Pune sarmalele una lângă alta, iar la final adauga restul de varză tocată şi 2 boabe de enibahar, câteva boabe de piper şi 3 frunze de dafin. Încheie prin a adăuga şi câteva crenguţe de mărar uscat.

Adaugă apă cât să acopere sarmalele şi pune oala la fiert, pe aragaz. După ce au fiert timp de 20 de minunte poţi adăuga oala în cuptor până când varza este bine pătrunsă. Serveşte sarmalele de post cu mămăligă sau pâine proaspătă de casă. Merg de minune alaturide un ardei iute.

Adauga un comentariu