Prima pagină » Sanatate » Cum se tratează cataracta? Metode și opțiuni de tratament
Cum se tratează cataracta? Metode și opțiuni de tratament

Cum se tratează cataracta? Metode și opțiuni de tratament

22 feb. 2024, 12:39,
în Sanatate

Una dintre afecțiunile oculare care afectează milioane de oameni din întreaga lume este cataracta. Aceasta se caracterizează prin opacifierea naturală a cristalinului, lentila situată în spatele irisului, ducând treptat la diminuarea vederii. În funcție de severitatea bolii și de particularitățile pe care le are fiecare pacient, metoda de tratament diferă. Află care sunt modalitățile de tratare a acestei probleme de vedere.

Un prim pas în tratarea cataractei: diagnosticarea corectă

Diagnosticul corect e esențial pentru a alege cum să tratezi cataracta cataractei. Acesta poate fi pus de către medicul oftalmolog, în cadrul unei consultații și pe baza simptomelor pacientului.

Cele mai frecvente semne ale cataractei sunt: vederea neclară, în ceață, dificultățile în a distinge culori și sensibilitate ridicată la lumină.

Odată ce diagnosticul este stabilit, medicul îi poate spune pacientului dacă este necesar un plan de tratament personalizat sau e nevoie de o operatie cataracta.

Metode de tratare a cataractei

Există câteva aspecte importante în ceea ce privește tratarea cataractei. Dacă e în stadiu incipient, aceasta poate fi urmărită îndeaproape de medicul specialist, recomandând urmărirea evoluției bolii. Aici se monitorizează schimbările de vedere și, dacă e cazul, se stabilește intervenția chirurgicală.

Există și pacienți ale căror simptome pot fi ameliorate prin purtarea de ochelari sau lentile de contact. Această măsură poate contribui la îmbunătățirea calității vederii și la reducerea disconfortului cauzat de cataractă.

În cazurile severe însă, o operație de cataractă e obligatorie pentru tratare. Aceasta presupune înlăturarea cristalinului afectat și înlocuirea acestuia cu o lentilă artificială care poartă denumirea de implant intraocular.

Procedura e sigură și eficientă, iar majoritatea ajung să își recapete vederea clară după operație.

Chiar dacă poate varia în funcție de stadiul bolii sau de particularitățile fiecărui pacient, tratamentul pentru această afecțiune oculară trebuie privit cu seriozitate și responsabilitate. De la abordările non-invazive precum purtarea ochelarilor, până la intervenția chirurgicală, cei afectați de cataractă pot descoperi care este metoda potrivită de tratament doar prin consult oftalmologic și diagnostic corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025