Tot mai multe persoane se întreabă cum se usucă smochinele. Smochinele conțin o mulțime de substanțe utile, fără de care organismul nostru nu poate exista. Printre acestea se numără fierul, calciu și fibre. Acest fruct exotic își păstrează gustul dulce chiar și atunci când este uscat. Principalul lucru este să cunoști cum se pun la uscat smochinele pentru a păstra nutrienții în ele.
Există mai multe metode de uscare, fiecare dintre ele vă va ajuta să vă aprovizionați cu un depozit de vitamine și minerale pentru iarnă. De asemenea, se recomandă a fi consumate de către persoane care suferă de colesterol mărit. Pentru procesul de uscare, trebuie să aveți fructe coapte. Semnul principal al coacerii fructelor este că ar trebui să cadă sub pomul însuși. Deci, pentru a le usca trebuie întâi de toate să le spălați bine, îndepărtând toate zonele deteriorate. Amintiți-vă că deja în formă uscată, nu vei putea curăța smochinele.
Cum se usucă smochinele. Modul în care vei reuși să păstrezi gustul dulce al fructelor
Dacă preferați gustul dulce al smochinelor uscate, atunci merită să faceți o manipulare preliminară. Turnați 3 căni de apă într-o cratiță și aduceți la fierbere. Se adaugă un pahar de zahăr, se amestecă și se fierb smochinele preparate în siropul de zahăr rezultat timp de 7-10 minute. În timpul procesului de gătire, amestecați fructele în mod regulat cu o spatulă de lemn. Aruncați fructele de pădure fierte într-o strecurătoare și uscați fiecare dintre ele bine. Acum smochinele sunt gata pentru procedura de uscare. Aceste fructe uscate te vor ajuta să scazi trigliceridele.
Puneți fructele spălate și uscate pe un grătar. În timpul procesului de uscare, smochinele vor atrage insectele cu parfumul lor dulce. Prin urmare, înfășurați grătarul cu un strat de tifon, care va proteja fructele de praf și insecte. Instalați suportul astfel încât aerul să poată curge către fructe din toate părțile.
Pentru a accelera procesul de uscare, smochinele sunt tăiate în jumătate cu un cuțit ascuțit și așezate pe un grătar cu blatul tăiat. Durata procesului de uscare la soare este de 4-6 zile. Apoi trebuie să pui fructele pe un fir puternic și să le duci într-un loc umbrit pentru a se usucă. Aceste fructe sunt extrem de benefice pentru ficat.
Uscarea fructelor cu ajutorul cuptorului
Pentru a usca în mod corespunzător fructele smochinului în cuptor, trebuie să respectați câteva reguli. Pune fructele uscate pe grătarul cuptorului. Nu puneți niciodată smochine pe o tavă de copt. Pentru ca fructele să se usuce corespunzător, trebuie să asigure accesul la aer din toate părțile. Dacă grătarul cuptorului are găuri mari, îl puteți căptuși cu pânză.
Porniți cuptorul la foc mic și lăsați ușa întredeschisă. Întoarceți fructele la fiecare 2 ore. Durata procedurii de uscare în cuptor este de 2-3 zile. Un uscător electric poate reduce semnificativ procesul de uscare, în timp ce smochinele își păstrează suculența și capătă o frumoasă culoare aurie. Prin această metodă poți usca și alte fructe exotice precum mango.
Tăiați smochinele în două bucăți egale și așezați-le pe un prosop pentru a ajuta la îndepărtarea excesului de lichid după albire. Întindeți jumătățile de smochin uniform pe toate tăvile uscătorului electric. Dacă nu aveți fructe mari, atunci timpul de uscare nu este mai mare de 10 ore. Fructele mari trebuie uscate mai mult timp. Este bine să știi că aceste fructe contribuie la vindecarea pancreasului.
Din moment ce cunoști cum se usucă smochinele este bine să știi și cum să le păstrezi. Puteți păstra smochinele uscate corespunzător în pungi din pânză groasă sau hârtie. Acest lucru îi va ajuta să-și păstreze sucul și aroma și să prevină formarea mucegaiului. Dacă se formează un strat alb pe ele, atunci nu ar trebui să vă fie frică de ea, aceasta este doar glucoză cristalizată, care dă smochinelor un gust dulce. De asemenea, nu depozitați smochinele uscate într-o cameră umedă.