Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Cum te ajută cimbrul împotriva reumatismului
Cum te ajută cimbrul împotriva reumatismului

Cum te ajută cimbrul împotriva reumatismului

09 mart. 2020, 08:52,
în WoW!

Reumatismul nu este o afecţiune care îi afectează doar pe cei mai în vârstă, aşa cum se crede. Durerile apar în special în sezonul rece, din cauza expunerii la frig sau umiditate.

Există însă o modalitate simplă şi eficientă care te poate scăpa de reumatism. Ştiai că cimbrul face minuni în astfel de cazuri? Această plantă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi calmează eficient durerile.

Iată ce trebuie să faci ca să scapi de reumatism:

  • fa comprese calde cu tifon şi cimbru, aplică-le pe zonele unde simţi durere şi lasă-le să acţioneze timp de jumătate de oră. Repetă procedura ori de câte ori simţi dureri. Vei observa că, la un moment dat, acestea nu îşi vor face apariţia;
  • cumpara ulei de cimbru şi seara, înainte de culcare, masează-te cu el în zonele în care ai probleme;
  • bea de două ori pe zi ceai de cimbru. Face minuni împotriva reumatismului!

Cum te ajută cimbrul împotriva reumatismului

Simptomele bronşitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii şi tusei pot fi reduse cu tinctura de cimbru, care are efect expectorant. În adaos cu extract de ciubotica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are acţiune bronhodilatatoare, expectoranta şi calmantă.

Se recomanda consumul a câte o linguriţă din fiecare tinctura, de câte 4-6 ori pe zi, timp de 2 săptămâni. În tratamentul astmului, pneumoniei şi infecţiilor respiratorii se recomanda administrarea de ulei volatil, câte 2-3 picături pe zi, timp de 2 săptămâni.

Uleiul are efect antibiotic şi bronhodilatator puternic. Faringita şi laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului de cimbru.

Colitele şi enterocolitele pot fi tratate cu ajutorul pulberei de cimbru. Simptomele colonului iritabil (spasmele digestive şi balonarea) pot fi reduse prin tratament cu pulbere de cimbru, pentru că are efect antiinflamator şi distruge flora bacteriană de fermentaţie. Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi.

În tratamentul sinuzitelor, se utilizează tot uleiul volatil de cimbru, sub formă de inhalaţii. Se pot aplica şi comprese pe frunte cu tinctura de cimbru, care se ţin timp de cel puţin 20 de minute.

Bine de ştiut

Nu este indicat să utilizaţi pe cale internă uleiul esenţial de cimbru, fără acordul medicului. Dacă intenţionezi să foloseşti extern uleiul esenţial de cimbru, trebuie să ştii că acesta poate irita pielea. Indiferent sub ce forma, cimbrul de cultură este contraindicat femeilor însărcinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025