Prima pagină » Radio » Actualitate » Cum usuci hainele repede după spălare și cum eviți șifonarea lor de la stoarcere
Cum usuci hainele repede după spălare și cum eviți șifonarea lor de la stoarcere

Cum usuci hainele repede după spălare și cum eviți șifonarea lor de la stoarcere

24 iul. 2020, 15:55,
BZI.ro, în Radio

Cum usuci hainele repede. Trebuie să mergi la întâlnire dar hainele preferate încă nu s-au uscat? Nu dispera pentru că există soluții. În cel mult jumătate de oră, articolele vestimentare vor fi uscate și gata de îmbrăcat. Și aceasta grație unor metode prin care hainele proaspăt spălate devin rapid uscate.

Locuinţele de mici dimensiuni fac dificilă uscarea rufelor din cauză că maşinile speciale ocupă prea mult spaţiu. Îţi vin în ajutor noile invenţii în domeniu, sisteme uşor de fixat pe pereţi sau pe tavan, în baie sau în balcon. Acestea le poţi întinde numai atunci când ai haine de uscat. Practice, uşor de montat şi rezistente, uscătoarele extensibile nu-ţi mototolesc hainele şi nici nu le murdăresc de rugină.

Cum usuci hainele repede

Dar ce faci dacă vrei neapărat să porţi, astăzi, articolul vestimentar preferat, dar e murdar? Nu te impacienta. Îl poţi spăla şi usca în mod rapid. În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri de uscare a hainelor. Ai nevoie de maximum jumătate de oră!

Metoda pentru pantaloni presupune următorii pași:
– bagă pantalonii (jeanşii) în maşina de spălat, împreună cu 2-3 prosoape mari şi curate;
– activează programul de stoarcere-centrifugare;
– scoate pantalonii din maşină şi usucă-i cu ajutorul fierului de călcat. Practic, în câteva minute, vei putea purta perechea de pantaloni preferată!

Ce trebuie să faci în cazul unei bluze, tricou sau maiou:
– înfăşoară articolul vestimentar într-un prosop mare, uscat;
– rulează într-un sul şi aşază-l jos;
– urcă-te peste sul şi apăsa cu tălpile pentru ca umezeala din bluza / tricou / maiou să intre în prosop;
– scoate articolul vestimentar din prosop şi usucă-l cu ajutorul fierului de călcat.

În cazul în care hainele de care ai nevoie au stat deja la uscat şi nu mai sunt foarte ude, calcă-le cu fierul fără abur. Tot ce trebuie saă faci este să pui un cearșaf deasupra, iar acesta va reţine aburul ce va ieşi din ţesătură.

Cum eviți șifonarea hainelor de la stoarcere

Probabil nici tu nu ai timp să calci rufele imediat ce le-ai scos din mașina de spălat. Iar acest lucru îți va da mari bătăi de cap deoarece că se vor forma cute. Însă există o soluție care ajută la reducerea cutelor de pe haine. Acestea vor arata ca și cum ar fi fost călcate imediat ce au fost scoase din mașina de spălat.

Astfel, cu ajutorul câtorva cuburi de gheață, problema este ca și rezolvată. În acest fel poți beneficia de rufele care parcă „se calcă singure” după spălare. Pune hainele în mașina de spălat și adaugă peste ele câteva cuburi de gheață (2-3). Mai mult, pentru ca hainele să nu se șifoneze prea tare, setează mașina la un număr mai mic de rotații. De asemenea, evită programul care include stoarcerea. După ce hainele au fost spălate, așază-le pe umerașe și lasă-le să se usuce.

De asemenea, dacă ai o mașina de spălat performantă, le poți pune ude în uscătorul de rufe. Apoi le scoți fierbinți și după ce le împăturești, vor arăta ca și cum ar fi gata călcate. Totodată, înainte să le așezi pe umerașe, încheie fermoarele, nasturii și potrivește curelele sau accesoriile de pe haine.

Așadar, odată ce ai aflat cum usuci hainele repede, alegerea garderobei potrivite nu va mai fi o problemă. Poți oricând să îmbraci hainele preferate chiar dacă tocmai le-ai spălat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *