Local

Cum va arăta noua Sală Polivalentă a Iașului – VIDEO

Publicat: 16 apr. 2020

Mihai Chirica, primarul orașului Iași transmite imagini video în care este ilustrată noua Sala Polivalentă a municipiului. Aceasta va vaea o capacitate de 10.212 locuri.

„Vom avea o nouă și spectaculoasă sală polivalenta, Sala „Regina Maria”

Noul imobil multifuncțional va avea o capacitate de 10.212 locuri, la care se adaugă spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni.

De asemenea, va avea și o sală de sport auxiliară, necesară antrenamentelor premergătoare competițiilor oficiale, cu suprafața de joc de aceeași mărime.

La finele anului 2019 am semnat contractul de proiectare cu firma Sigm – Home Project SRL, iar Sala Polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria, al cărei nume îl va purta.

Sala va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității și va avea următoarele caracteristici principale: regim de înălțime: D parțial + P + 2 E + 3 E parțial, suprafața demisolului: 11.000 de metri pătrați, suprafața construită: 13.500 de metri pătrați, suprafața desfășurată: 49.500 de metri pătrați, înălțimea maximă: 28 de metri, suprafața maximă a terenului de joc (pentru gimnastică la nivel de Campionat mondial ): 60 metri x30 metri.

De asemenea, sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Terenul principal va găzdui mai multe tipuri de competiții: gimnastică, (handbal (20 metri x 40 metri), baschet (15 metri x 28 metri) și volei (9 metri x 18 metri).

Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărțite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II și 106 la etajul III (dedicat presei).

Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare.”, transmite Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu