Magazin

Cumperi un apartament, o casă sau un teren în Iași în această perioadă? Iată patru lucruri de care să ții cont

Publicat: 02 dec. 2020

Iașul a cunoscut o dezvoltare economică accelerată în ultimii ani. Cum era și normal, criza sanitară pe care o parcurgem și-a pus amprenta și asupra pieței imobiliare din Iași, care și-a temperat în ultimul timp creșterea.

Totuși, cererea de locuințe din oraș și din zona sa metropolitană (a doua ca mărime din România, după București) va continua să fie ridicată, atât în zona vânzărilor de case și locuințe, cât și în cea a apartamentelor de închiriat în Iași.

Orașul rămâne cel mai dinamic din regiunea de nord-est a țării noastre, motorul economic al zonei. Centru universitar important, cu cerere semnificativă pe piața forței de muncă, în special în domenii precum IT&C, farmaceutic și de consultanță, orașul va rămâne în continuare atractiv din punct de vedere al pieței imobiliare, chiar și în condiții de stagnare sau chiar depreciere temporară a prețurilor.

Ai mai jos patru idei de care să ții cont dacă ai un apartament de vânzare sau de închiriat în Iași, sau te pregătești pentru o tranzacție imobiliară în fosta capitală a Moldovei.

 1. Investițiile imobiliare sunt printre cele mai sigure investiții

Indiferent de fluctuațiile de moment, investițiile imobiliare vor rămâne în atenția tuturor. Oamenii vor avea nevoie de case în care să locuiască – așa că apartamentele de vânzare sau de închiriat în Iași își vor găsi cumpărători. În plus, Iașul este un centru economic important, iar piața forței de muncă va continua să fie una atractivă în oraș. Acest aspect se traduce și prin continuarea existenței cererii pe piața imobiliară.

 1. Ești interesat de o casă, de un apartament sau de un teren de vânzare în Iași?

Pandemia Covid-19 a venit cu schimbări în ceea ce privește cererea pe piața imobiliară. Cu tendința de a se încuraja munca de acasă, oamenii își doresc să facă din acest spațiu unul mai primitor. Și da, se gândesc și la un upgrade, atunci când au această posibilitate.

Dacă ești în căutarea unui apartament în Iași, e bine să te gândești ce variantă ți se potrivește mai bine. Un apartament mai mare, care să poată integra și un spațiu de lucru? O casă în zonele limitrofe Iașului, cu un pic de teren care să îți permită amenajarea unei terase și chiar a unei mici grădini de legume, pentru timpul liber pe care o perioadă nu îl mai putem petrece la cinema, restaurant sau teatru? Sau te-ar avantaja o parcelă de teren de vânzare în Iași sau în apropiere? Teren unde îți vei putea ridica o căsuță exact așa cum o dorești!

Pentru a putea decide, încearcă să te proiectezi împreună cu familia peste câțiva ani. Jobul tău permite munca de la distanță? Dar al soțului sau soției? Veți fi (poate) mai mulți în următorii ani? Preferi tumultul orașului sau liniștea vieții dintr-o zonă rezidențială sau chiar un sat din apropiere?

 1. Pregătit pentru negociere?

Specialiștii au observat o tendință pe piața imobiliară a momentului. Există oameni care au bani și așteaptă un moment mai bun pe piață. Adică o scădere a prețurilor. Cerere există așadar, iar proprietățile bune continuă să se tranzacționeze.

Se întâmplă acest lucru și pentru că sectoare întregi ale economiei nu au avut de suferit, așa că veniturile celor care lucrează în domenii precum IT, medical, producători ai diverselor echipamente sau acolo unde activitatea a trecut fără probleme în online, au rămas la același nivel.

Scăderea ar putea să aibă ceva timp de așteptat. Tu, dacă aștepți, ai putea să ai dreptate și să beneficiezi de un preț mai bun, dar nimeni nu îți garantează acest lucru.

Ceea ce se întâmplă deja – un aspect în favoarea unui cumpărător – este că cei care vând sunt dispuși să negocieze. De acest aspect poți cu siguranță să profiți!

 1. Alege o agenție imobiliară cunoscută din Iași

Agentul imobiliar cunoaște cel mai bine piața și te va însoți pe întreg procesul de achiziție a unei proprietăți.

Dacă ești în căutarea unui partener de încredere pentru viitoarea ta tranzacție imobiliară în Iași, vizitează și agenția imobiliară RE/MAX  Gold din Iași.

Portofoliul său include proprietăți diverse, atât în zonele centrale ale orașului, cât și în zona rezidențială sau localitățile din județ. Agenții imobiliari RE/MAX Gold din  Iași sunt profesioniști și vor ști să îți prezinte cele mai bune oportunități ale zonei, de care poți profita în această perioadă.

Cu ajutorul lor, vei reuși să găsești cea mai potrivită locuință din Iași și să obții un preț corect pentru aceasta.

 

Comentarii
 • Dar invatati din minciunile lor. Un apartament nu are sa scada, Dascalu termina in 2 ani ce are acolo. Voi unde credeti ca vor intra inca cel putin 20 de mii de IT isti. Si guvernu a ridicat pragul de indatorare,la 140 mii euro.
  Casa, recomand in Iasi. Sau Miroslava, au sa se consttuiasca multe drumuri adiacente de a ajunge in Iasi, e interes a fiului primarului!
  Oricum Dascalu deja s a apucat in Miroslava sa aduca un mini mall. Daca ar mai face primarul si DRUMURI PENTRU BICICLETE SI TROTUARE ar fi excelent!
  Alta zona buna Carlig, Vanatori de unde in Iasi ajungi in 15 minutr, mai aproape si din Pacurari. Ai 2 sau chiar 3 artere spre Iasi! Nu prea ai aici magazine, dar se vor face, spital si etc,zona va exploda in 5 ani. Acum e cel mai IEFTIN M2 in Carlig spre sensul giratoriu Vanatori.
  In rest foarte greu ajungi in Iasi(bucium si castel, etc)
  Ganditi cand cumparTi, nu va lasati pacaliti, agentiile au comision direct de la dezvoltator, asa ca ele VA MINT si VA MANIPULEAZĂ…… Nimeni nu raspunde dupa ce ati platit. Agenția nu isi ia raspunderea pentru CALITATEA LUCRARII, de aici si minciuni care vi le indruga. Daca faceti contract cu agentia, vedeti ca ei nu isi asuma nimic!

Adauga un comentariu