Actualitate

Cunscutul politician Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE, despre introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu: „Dacă venea acest amendament din partea unui PSD-ist acum câţiva ani de zile, era hulit”

Publicat: 31 mart. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Cunscutul politician Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE despre introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu Dacă venea acest amendament din partea unui PSD-ist acum câţiva ani de zile era hulit
Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a discutat în emisiunea BZI LIVE de vineri, 31 martie, despre cum senatorii au votat miercuri introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, se va considera infracțiune dacă paguba creată va fi egală sau mai mare de acest prag.

„Este o mitocănie care se practică astăzi, culmea, cu acelaşi partid care a fost hulit! Eu nu pot să înţeleg! Dincolo de subiectul în sine, eu dacă eram Marcel Ciolacu astăzi, spuneam aşa: Băi, voi ăştia de la PNL.. staţi un pic! Ca principiu: păi voi m-aţi hulit pe mine în 2017, aţi instigat populaţia împotriva mea. Păi măi, băieți… voi acum, dacă vreţi să o faceţi, noi nu ne opunem. Dar o faceţi voi! Şi vine domnuL Ciucă public şi îşi asumă.

Deci asta este o greşeală politică fantastică din partea domnului Ciolacu.

Mai mult, dacă e să discutăm despre necesitatea unui astfel de plafon.. Eu ca fost funcţionar public vă spun sincer: pentru mine, ceea ce face funcţionarul, trebuie să fie împotriva a ceea ce e normal să facă. Să nu uităm că şi el a pus un jurământ faţă de ţară”, a spus Eugen Teodorovici.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE

Cunoscutul politician şi fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a discutat în emisiunea BZI LIVE despre cum Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, 29 martie, că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu.

„Eu sunt curios cine stabileşte suma. Nu, că sunt pedepse foarte mari şi acolo. Care pedeapsă? Că îţi dă amendă, îţi recuperează suma pe care statul consideră că ai făcut-o ca şi prejudiciu… Aşa, şi ce dacă? Asta dacă îl prinzi. Dacă nu îl prinzi, ăla rămâne cu câştigurile ilegale, rămâne cu ele în buzunar.

Deci nu este o abordare corectă. Deci vedeţi cum domnul Ciolacu încearcă aruncatul la Senat ’Votați voi acolo, vedeţi care e piaţa, şi după care venim noi aşa, pe calul alb aşa… şi vă arătăm cum se face treaba’. Că doar aia de la Senat, senatorii, sunt nişte fraieri toţi. Ăia sunt cobaii partidelor politice. Senatorii, cei de la PSD, votează ce le spune partidul. Foarte rar găsiţi unu-doi printre ei care să spună că nu votează chestia asta. Eu am fost unul dintre cei în cauză şi de asta mereu mi-am furat-o.

Cu legea cu vaccinul, Covid-ul, am fost unul care a votat la Senat împotriva legii 55. Am votat chiar dacă partidul mi-a zis o chestie. Spre exemplu, am fost singurul parlamentar PSD care nu am semnat moţiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Deci tot partidul din Parlament, Camera, au semnat toţi moţiunea de cenzură, eu nu am vrut să o semnez. Deci foarte rar găseşti parlamentari care să se opună deciziei partidului, decizie care, fiţi atenţi, vine de la domnul Ciolacu! Nu din altă parte! Deci Ciolacu impune liderului de grup la Cameră şi la Senat ce şi cum să se voteze pentru un act.

Dacă venea acest amendament din partea unui PSD-ist acum câţiva ani de zile, era hulit. Eh, acum se poate să se facă de către un liberal, şi o să vedeţi în următoarele emisiuni explicaţia pentru care domnul Năzare a făcut aceste presiuni către un alt deputat. Pentru că domnul Năzare îşi doreşte o funcţie importantă. Iar acest amendat este un semn de recunoştinţă a ceea ce urmează să se întâmple. Eu sper să mă înşel”, a conchis Eugen Teodorovici.

Comentarii
Adauga un comentariu