Economic Local

Cuplurile fițoase din Iași nu acceptă orice fel de nuntă! Extravaganța și luxul sunt ingredientele principale ale petrecerilor. Organizator: „Nu contează prețul”

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cuplurile fițoase din Iași nu acceptă orice fel de nuntă Extravaganța și luxul sunt ingredientele principale ale petrecerilor. Organizator Nu contează prețul
Organizatorii de nunți din Iași susțin că în anul 2021 mirii nu țin cont de bani pentru a avea petrecerea perfectă și vor pachete extravagante

Nunțile din Iași, din anul 2021, sunt mai scumpe și mai elegante pentru că mirii sunt dispuși să plătească mai mulți bani pentru petrecerea perfectă. Organizatorii de evenimente spun că nuntașii nu țin cont de bani și vor „cigarette corner”, arcade cu multe flori și momente speciale

Organizatorii de nunți din Iași spun că în anul 2021 a crescut cererea din partea clienților și recuperează pierderile de anul trecut, cauzate de pandemia de COVID-19. Mirii vor să aibă nunta perfectă și nu țin cont de buget.

„Se întâmplă să se căsătorească străini cu românce care preferă nunțile aici pentru că aici oamenii știu să se distreze. Nu renunță la ceea ce își doreau pentru nunta lor, chiar dacă e pandemie. Au un buget alocat dinainte de această situație cu pandemia, la care nu renunță. Anul acesta nu țin cont de bani. Chiar dacă au amânat evenimentul, când îl fac, vor să aibă ceea ce și-au dorit, indiferent de cheltuieli. E ca o ieșire, o evadare, după stresul de anul trecut, vor abundență.

De exemplu, o mireasă româncă, ce a fost stabilită în Austria, se căsătorește cu un ieșean și organizează nunta aici, în Iași. Mi-a cerut aranjamente extravagante, cu orhidee, hortensii, trandafiri, flori înalte cum sunt gladiolele, crinii albi. Chiar dacă i-am spus că acestea costă ceva mai mult, a fost de acord, a spus că nu contează prețul”, susține Dana Foszto, organizator evenimente și fondator Miriam Salon, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.

Dana Foszto, organizator evenimente: „Cine găsește locuri libere pentru eveniment în weekend, e un om fericit”

Antreprenoarea susține că cererea este atât de mare pentru anumite săli din Iași, încât evenimentele se organizează și în timpul săptămânii.

„Există cerere mare pentru organizarea de evenimente, iar nunțile se fac și lunea, marțea sau miercurea. Singurul inconvenient pentru cei care vin la nunți în timpul săptămânii este faptul că a doua zi merg la serviciu, dar cum petrecerea se încheie la ora 2:00, nu mai este așa mare problemă să doarmă numai câteva ore și dimineața să meargă la serviciu. Lumea e activă și face nunți mari, cu sute de persoane. Anul trecut am întâlnit cupluri care au amânat de trei ori evenimentul și au renunțat la sălile închiriate. Anul acesta, cei care s-au răzgândit abia au mai găsit o sală liberă, în weekend. Situația este încă destul de incertă și de aceea vor să bifeze cel mai important eveniment din viața lor. Pot să spun că cine găsește locuri libere pentru eveniment în weekend, e un om fericit”, mai spune Dana Foszto.

Organizatorii de evenimente din Iași susțin că mirii adoptă modele de nunți din străinătate, mai ales din America

Ieșeanca susține că nuntașii vor să rămână în amintirea invitaților cu anumite momente sau colțuri speciale, cum a fost masa cu trabucuri.

„Am avut și nunți unde s-a organizat «cigarette corner», o masă amenajată cu trabucuri. Lumea vrea să aibă un eveniment cât mai frumos și de aceea oamenii vin cu tot felul de idei. Văd diverse nunți făcute în străinătate, internetul ne ajută din plin. De exemplu, foarte în vogă sunt arcadele foarte bogate. Am o nuntă la piscină, în august, unde mireasa a cerut ca la intrare să fie o boltă frumoasă, bogată, pozele se fac pe malul piscinei, unde este o ramă cât o ușă. Nu se mai poartă peretele cu flori multe unde să făceau poze. De exemplu, la o nuntă a fost invitată o pictoriță care în timpul cununiei religioase a pictat nunta pe un șevalet. Practic, live, în timpul ceremoniei, picta ce se întâmpla la eveniment”, mai spune Dana Foszto, antreprenoare din Iași.

Dana Foszto, antreprenoare din Iași: „Toate nunțile de anul acesta au fost cu arcade bogate cu flori”

Cuplurile cheltuie numai pe aranjamentele florale până la 3.000 de euro, la care se adaugă și celelalte cheltuieli cu amenajarea sălii, mâncarea, muzica și ținutele. O nuntă care copiază modelul american poate ajunge la zeci de mii de euro. În anul 2021 se poartă aranjamentele florale în culorile alb și verde.

„Cele mai multe nunți au fost pe alb, pastel, dar și culori calde, și combinații cu verde. Am văzut că lumea preferă nunțile în aer liber sau pe terase, la piscine, și automat se cere volum, pe aranjamentul care să fie o explozie de crengi, de verdeață multă. Într-o sală elegantă se cere un aranjament elegant. Toate nunțile de anul acesta au fost cu arcade bogate cu flori, la cununia religioasă mai ales. E și acesta un trend la nunțile organizate în acest an”, mai spune Dana Foszto, organizator de evenimente, din Iași.

Din cauza pandemiei COVID-19, în anul 2020 au fost interzise evenimentele, firmele din domeniu fiind aproape de faliment.

Evenimentele din Iași pot fi organizate cu un număr mai mare de invitați dacă aceștia sunt testați, vaccinați sau au trecut prin boală

Florarii din Iași au resimțit efectele pandemiei COVID-19 mai ales în anul 2020, când afacerile au fost la un pas de a fi închise din cauza lipsei clienților. După ce restricțiile privind pandemia s-au mai relaxat, ieșenii cu afaceri în domeniul floristic au reușit să mai acopere din pierderile financiare de anul trecut, mai ales că au început să se organizeze evenimente cu un număr mare de persoane. Începând cu luna iunie 2021, după relaxarea restricțiilor privind pandemia COVID-19, numărul maxim de persoane admis la evenimente este de 150 în exterior sau de maximum 100 de persoane, în interior. Un număr mai mare de invitați este permis dacă aceștia sunt testați, vaccinați sau au trecut prin boală.

Adauga un comentariu