Pentru necunoscatori, taratele de grau sunt de fapt coaja exterioara a bobului de grau, care (din pacate) este eliminata in procesul obtinerii fainii. Atunci cand este proaspata, aceasta coaja contine o bogatiei de vitamine si minerale, fiind un supliment important pentru alimentatia omului modern.
Tarate de grau cu miere: reteta
Ingrediente necesare
• 1 cana de apa
• 1 lingura de tarate
• 1 lingurita de miere
Dimineata, cu 30 de minute sau o ora inainte de micul-dejun, se bea o cana de apa (calduta daca se poate) in care s-a pus tarata de grau si mierea. Se consuma inclusiv ceea ce ramane pe fundul canii.
Aceasta cura se poate face zilnic, pe perioade lungi, fiind un remediu vitaminizant si remineralizant, avand mai ales un efect laxativ si stimulent al peristaltismului intestinal, important pentru cei care sufera de constipatie. In plus, acest preparat are un efect antitoxic remarcabil.
La fel de buna este varianta adaugarii taratelor de grau in supe si alte mancaruri, dar mai ales in faina alba folosita la gatit (paine, turte, etc).
Indicatii terapeutice
Acest preparat simplu este un panaceu, el se adreseaza unei game largi de afectiuni:
Lipsa de calciu si magneziu
Avitaminoze (lipsa de Vitamine B)
Constipatie (inlesneste evacuare)
Ingrasare, obezitate (creste senzatia de satietate)
Intoxicatii
Litiaza biliara
Capacitate redusa de efort
Boli nervoase, stres
Epuizare
Boli de piele
Varice (asociate cu constipatia)
Flebita, tromboflebita
Afectiuni datorate uzurii
Cancer
Ce contin taratele de grau
Dintre elementele nutritive cele mai importante ale taratelor de grau trebuie mentionate mai ales vitaminele din complexul B: B1, B2, B3, B6 si B12, apoi Vitaminele D, E si PP.
Tarata de grau contine si foarte mult magneziu, fiind considerata din acest motiv un remediu eficient anti-cancer.