Local

Curse speciale CTP pentru pensionari în perioada de pandemie în municipiu. Rutele pe care vor circula

Publicat: 01 mai 2020

Compania de Transport Public Iași va pune la dispoziția persoanelor vârstnice curse speciale începând de săptămâna viitoare. Accesul în autobuze și tramvaie va fi permis doar celor peste 65 de ani

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea călători cu mijloacele de transport public din Iași începând de săptămâna viitoare. Compania de Transport Public (CTP) va pune la dispoziția acestora, începând cu ziua de luni, 4 mai, curse speciale între orele 9:00 și 11:00. Accesul în aceste mijloace de transport public va fi permis exclusiv persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

„Mijloacele de transport public local destinate persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani vor fi marcate cu un autocolant de identificare. Accesul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani în mijloacele de transport public se va face în limita locurilor disponibile pe scaune, pe baza buletinului de identitate, a cuponului de pensie sau a cardului SeniorIS și cu respectarea măsurilor de protecție”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Program special pentru aceste autobuze

Cursele respective vor avea și un program special. De luni până vineri inclusiv, vor circula câte patru autobuze pe traseele 5, 19, 20, 27, 28, 29, 30, 36, 41, 42, 43, 44, 46 și 47. Pe traseul 52 vor fi disponibile trei autobuze. Pe traseele 23 și 49 va circula câte un autobuz. Câte cinci tramvaie vor acoperi traseele 3, 6, 9 și 11. În zilele de sâmbătă și duminică, precum și în zilele de sărbătoare legală, vor fi trimise câte trei autobuze pe traseele 19, 20, 27, 28, 29, 30, 36, 41, 42, 43, 44, 46 și 47. Pe traseul 5 vor circula patru autobuze. Trei autobuze vor asigura transportul pe ruta 52. Traseele 23 și 49 vor fi acoperite de câte un autobuz. Patru tramvaie vor circula pe traseele 3, 6, 9 și 11 în toată această perioadă a stării de urgență.

Comentarii
  • Da, da.Sa circule gratis cei care n au ocupatie acasa.Ce conteaza prostii care v au cumparat cu bani biletele si abonamentele si au ramas cu ele si nu pot merge la serviciu? O sa faceti Iasiul sa mearga ca pe roti din nou cu pensionarii sau cu repornirea industriei si comertului.Sa stiti, in caz ca ati uitat, zona industriala a Iasiului este la 7 km de oras.Multe companii au evitat sa se redeschida, desi ar fi avut conditii legale, tocmai pentru ca le ar fi costat contractele de transport mai mult decat…cei 25 la suta pe care ii pune langa somajul de 75 la suta de la stat.Aveti o strategie economica de 2 lei in primaria asta.Vreti economie repornita cladita pe prnsionari.Reganditi si reprioritizati!

  • Stimate xyz cine a construit zona industriala nu cumva noi pensionarii? Pensionarii pe care ii hulesti au muncit 50 de ani pentru industrializarea Romaniei au stat in frig au suferit de foame alimente pe cartela au platit datoria externa a Romaniei. In 1990 Tara avea zero datorii si o economie functionala acum ce are : economie falimentara si datorii care vor fi birul pentru inca 3 gneratii. Asa ca, pensionarii nu au cersit nici nu cercesc nimic de la Autoritati mai mult sunt platitori de impozite si taxe pentru acest aspect te rog sa te informezi singur. O zi frumoasa!

  • Sa va fie rusine ca v-ati gandit numai la persoanele de peste 65 de ani. Persoanele care lucrează cu ce trebuie să circule din 4 mai?

  • Sunt de acord ca, toti cei care merg la serviciu trebuie sa aiba acces in mijloacele de transport nu inteleg vina care planeaza asupra persoanelor de peste 65 de ani.

Adauga un comentariu