International

Cutremur cu magnitudinea 6,3 în sud-vestul Japoniei

Publicat: 17 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cutremur cu magnitudinea 63 în sud-vestul Japoniei
Cutremur cu magnitudinea 6,3 în sud-vestul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs miercuri seară în largul sud-vestului Japoniei, a anunțat US Geological Survey, fără a fi emise avertismente de tsunam, scrie AFP.

Potrivit USGS, epicentrul cutremurului a fost localizat într-un canal care separă insulele Kyushu și Shikoku, la aproximativ 18 kilometri vest de Uwajima, la o adâncime de aproximativ 25 de kilometri.

Nu există pentru moment informații legate de eventuale pagube.

Un cutremur major s-a înregistrat la data de 03.04.2024  în estul Taiwanului, iar o alertă tsnuami a fost emisă în Okinawa, în sud-vestul arhipelagului japonez, informează news.ro.

Potrivit USGS, o nouă replică s-a produs la 10 km adâncime, având magnitudinea de 5,7, după 37 de minute de la seismul iniţial, urmată după 8 minute de încă o replică, de 5,5.

Imagini prezentate la televiziune arată clădiri care s-au prăbuşit în oraşul Hualien de pe coasta estică a Taiwanului, informează The Guardian.Televiziunea niponă NHK a anunţat că un tsunami iniţial de 30 cm a ajuns la ţărm pe Yonaguni, o insulă îndepărtată aflată la doar 110 km de Taiwan, dar a avertizat că ar putea urma valuri mai mari.

Adauga un comentariu