Stiri si curiozitati

Cuvinte cu „nt” pentru Fazan: Află cum să fii un învingător la jocul de cuvinte

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cuvinte cu nt pentru Fazan Află cum să fii un învingător la jocul de cuvinte
Fazan este un joc foarte cunoscut în România, care ajută la dezvoltarea limbajului, memoriei, atenției, dar și a imaginației.

Cauți cuvinte cu „nt” pentru Fazan? Ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi, te vom învăța ce cuvânt să folosești atunci când un jucător încearcă să te pună în dificultate.

Fazan este un joc foarte cunoscut în România, care ajută la dezvoltarea limbajului, memoriei, atenției, dar și a imaginației. Este perfect pentru grupurile de copii, mai ales în excursii, în timpul călătoriei cu autocarul și nu numai.

Scopul acestui joc este închiderea adversarilor. O mare strategie de joc este căutarea unor cuvinte „închizătoare”, care pot fi folosite direct pentru a-l încuia pe jucătorul care urmează sau poate fi ales un cuvând care permite jucătorului care urmează să folosească la rândul lui un cuvânt închizător. De obicei, închiderea unui jucător nu este permisă în prima rundă a jocului, adică până când jucătorul care a început ajunge iarăși la rând.

Să joci Fazan este ușor, mai ales atunci când cunoști toate trucurile. De aceea, în rândurile următoare, îți vom spune tot ce trebuie să știi despre acest joc.

doi copii care stau de vorbă în autocar
Scopul acestui joc este închiderea adversarilor.

Cuvinte cu „nt” pentru Fazan

Există un singur cuvânt cu „nt ” la început, pe care îl poți folosi atunci când joci Fazan. Acesta este „ntur” și reprezintă o onomatopee, care imită trilurile turturicii.

Turturica este o pasăre migratoare, care face parte din familia columbidelor (Columbidae), ordinul columbiformelor (Columbiformes), răspândită în Europa, Africa de Nord și Asia de Vest. Culoarea acesteia este închisă, cu dungi albe și negre pe lateralele gâtului, spinarea este cenușie cu maro, pieptul roz-violaceu, abdomenul alburiu, coada neagră pe mijloc, terminată cu un chenar lat, alb. Turturica poate fi confundată cu porumbelul, însă este mai mică.

Aceasta se hrănește cu grăunțe, cereale și diverse buruieni, dar consumă și pietricele, pentru a-și ușura digestia. Iubește să se ascundă în păduri, plantații și arbuști. Poate fi întâlnită în România și Republica Moldova, iar toamna migrează în Africa centrală.

Interesant de menționat este că turturica reprezintă simbolul fidelității în amor.

Acum că ai aflat ce înseamnă „ntur”, îl poți folosi, fără frică, data viitoare când joci Fazan.

o turturică pe o ramură
Turturica este o pasăre migratoare, care face parte din familia columbidelor (Columbidae), ordinul columbiformelor (Columbiformes), răspândită în Europa, Africa de Nord și Asia de Vest.

Cum să joci Fazan?

Jocul începe atunci când primul jucător rostește cu voce tare „A!” și parcurge, în gând, alfabetul, reluându-l de la început, dacă acesta consideră că este necesar. La un moment dat, al doilea jucător îl întrerupe, iar primul jucător rostește litera la care a ajuns în acel moment și spune un cuvânt care începe cu acea literă. Conform regulilor impuse de Fazan, un jucător ar trebui să găsească un cuvânt în cinci secunde.

Jocul continuă prin numirea, pe rând, de către jucători, a unui cuvânt care să înceapă cu ultimele două litere ale cuvântului rostit de jucătorul anterior. În momentul în care un jucător se află în imposibilitatea de a găsi un astfel de cuvânt, este „închis” sau „încuiat” și, ori el însuși sau jucătorul următor, începe iar jocul spunând alfabetul în gând.

Atunci când un jucătorul este închis, acesta primește, pe rând, câte o literă din cuvântul Fazan. Jucătorul închis o singură dată „este F”, cel închis de două ori „este Fa” (și așa mai departe), până la Fazan, moment în care jucătorul este considerat învins. Jocul nu ia sfârșit, până când nu sunt învinși toți jucătorii, în afară de unul singur, care primește titlul de învingător.

Adauga un comentariu