Cand te gandesti la vegeta din comert, dar si la delikat, cu siguranta nu le poti incadra in categoria condimentelor sanatoase, pentru ca sunt burdusite de E-uri, coloranti, conservanti, sare cat cuprinde si doar cateva firicele microscopice de legume, care nu-ti aduc niciun aport nutritional. Desi am deprins de la mama si bunica utilizarea condimentelor vegeta, mult utilizate pentru ciorbe si supe crema, dar si la diverse tocanite de legume, iata ca poti alege o varianta sanatoasa pentru vegeta. Si este mult mai gustoasa si aromata!
A nu se face confuzie intre vegeta si zarzavat. Zarzavatul se face dintr-un amestec de legume proaspete, pastrate in congelator si contine atat frunze verzi cat si bucati mari din diverse legume. Aspectul verde se pastreaza si dupa preparare. Vegeta, este mai mult un condiment strict din legume, care se prezinta ca o pulpere aromata. Si in supermarket-uri se vrea a fi din legume, dar suntem departe de aceasta realitate. Acest condiment se obtine doar prin uscarea legumelor, care apoi trebuie date prin rasnita.
Cum iti faci acasa vegeta 100% naturala
Care sunt efectele negative ale consumului de vegeta din magazine?
Nu mai este un secret ca acest tip de vegeta este plin de chimicale si substante dubioase care aduc o multime de efecte negative pentru sanatate:
- Accentueaza senzatia de foame, deci vei manca mult mai des si in cantitati mari si asta din cauza glutamatului monosodic, in special
- Creste riscul de cancer
- Distruge sistemul nervos
- Creste riscul de epilepsie
- Scade fertilitatea
- Creste agresivitatea si irascibilitatea
- Pericol pentru femeile insarcinate, dar si pentru cele care alapteaza
Sunt suficiente motive care sat e faca sa te orientezi spre varianta sanatoasa a consumului de vegeta, iar cu o alimentatie sanatoasa poti preveni orice tip de cancer.