Actualitate

Dacian Cioloș a reacționat dur după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat premier: „Evident că nu e un semnal deloc bun” – VIDEO

Publicat: 21 oct. 2021
Dacian Cioloș, la sediul USR, face declarații de presă
Dacian Cioloș critică desemnarea lui Nicolae Ciucă

Dacian Cioloș, președintele USR, reacționează dur la desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Cioloș afirmă că semnalul nu este deloc bun.

„Evident că nu e un semnal deloc bun. Noi am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și am văzut rezultatul. Acum venim cu o propunere de premier… sigur, domnul Ciucă e în rezervă, dar e un fost militar, evident că nu suntem confortabil cu această propunere. Este o capitulare a politicului. Nu vedem de la PNL o asumare politică, ci vedem o asumare a unui om care vine din armată și care, evident, chiar dacă e civil, vine cu acest sentiment că iarăși trebuie să intervină armanta. Este un semnal foarte prost pentru cetățeni”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă USR va fi în opoziția și dacă va vota Guvernul Ciucă, Cioloș a afirmat că, „în aceste condiții, evident că dacă USR nu este la guvernare, evident că este în opoziție”.

„Nu știm ce să votăm deocamdată. Știm doar că există intenția de a forma un guvern minoritar, nu știm care este lista, care este programul. Nici nu mai contează cum votează USR, dacă PNL a anunțat că are susținere în Parlament și dacă PSD am înțeles că deja a anunțat că votează un guvern minoritar. Probabil există deja o înțelegere PNL-PSD, cu care se simt confortabil și unii și alții, deci nu se mai pune problema unei susțineri din partea USR. Vorbim despre instalarea unui guvern minoritar, despre a cărui instalare nu am fost consultați”, a mai declarat Cioloș.

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis astăzi, 21 octombrie 2021, faptul că în urma consultărilor cu partidele politice s-a stabilit ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier. Decizia premierul vine în contextul în care miercuri a picat Guvernul Cioloș cu 184 de voturi împotrivă.

„Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum soluții pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit”, a transmis președintele României.

Nicolae Ciucă, primele declarații după desemnare

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis, mai apoi, că va purta o serie de negocieri cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul să fie aprobat în Parlament.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să beneficieze de tot ceea ce poate un Guven în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”, a spus Nicolae Ciucă, după ce a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis.

„Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a mai spus Ciucă.
Comentarii
Adauga un comentariu