Actualitate

Nicolae Ciucă, prima declarație după ce a fost desemnat premier de Klaus Iohannis: „Vom negocia cu toate forțele pentru a alcătui Guvernul”

Publicat: 21 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Ciucă prima declarație după ce a fost desemnat premier de Klaus Iohannis Vom negocia cu toate forțele pentru a alcătui Guvernul
Bugetul pentru anul 2022 ar trebuie să fie finalizat până cel târziu 24 decembrie, spune premierul Nicolae Ciucă

Premierul propus Nicolae Ciucă a declarat joi, după anunțul lui Klaus Iohannis, că a înțeles încredințarea acestuia mandat ca un gest de responsabilitate, anunțând totodată că va negocia cu toate forțele responsabile pentru alcătuirea noului guvern.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.
În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă, la Cotroceni.

Klaus Iohannis l-a propus pe Nicolae Ciucă premier

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis astăzi, 21 octombrie 2021, faptul că în urma consultărilor cu partidele politice s-a stabilit ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier. Decizia premierul vine în contextul în care miercuri a picat Guvernul Cioloș cu 184 de voturi împotrivă.

„Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum soluții pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca”, a transmis Klaus Iohannis, președintele României.

Marcel Ciolacu, după consultările cu Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu, liderul social democraților, a transmis astăzi, 21 octombrie 2021, după consultările de la Palatul Cotroceni, faptul că PNL nu dorește să discute cu PSD. Oficialul a mai adăugat că așteaptă nominalizarea președintelui Klaus Iohannis, iar mai apoi vor lua o decizie.

„Ieri în Parlament am spus foarte clar că jocul politic în România a ajuns prea departe. Am făcut un apel către toţi liderii partidelor să ne strângem să găsim o soluţie pentru prioritatea României care este pandemia. Să găsim o soluţie politică. Ieri am spus că este cazul că noi oamenii politici să facem un pas înapoi şi să lăsăm specialiştii să îşi dea cu părere, să spună ce este mai bine de făcut având în vedere că ieri au murit mai mulţi romani de Covid-19 decât toate decesele din UE. Ţinând cont de toate aceste lucruri, astăzi am fost la consultări. Am fost însoţit de doi specialişti în medicină. Discuţiile cu preşedintele au fost despre pandemie.

Rămân consecvent şi cred că o soluţie pentru România pe termen mediu este un guvern cu largă susţinere parlamentară. Noi am înţeles foarte clar că se doreşte o conturare a unui nou guvern de dreapta. Vom vedea pe cine nominalizează concret preşedintele şi ce majorităţi se vor creiona. PNL nu are opţiuni, PNL are o decizie ca nu discuta cu PSD. Aşa ştiu eu. Nu cred că liderii PNL încalca statutul ca să vorbească cu PSD”, a transmis Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Nicolae Ciucă

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat joi, 21 octombrie 2021, decretul cu privire la desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de nou candidat la funcția de premier, pentru a cere votul de învestire al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, conform art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată.

Adauga un comentariu