Actualitate

Dacian Ciolos vrea să fie premier! Nu ar refuza dacă ar fi propus pentru cea mai înaltă funcţie din Guvernul României

Publicat: 09 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dacian Ciolos vrea să fie premier Nu ar refuza dacă ar fi propus pentru cea mai înaltă funcţie din Guvernul României
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș vrea să fie premier. Pe premisa că ”vrabia mălai viseaza”, fostul premier nu renunţa la ideea de a fi, pentru încă un mandat, în cea mai înaltă poziţie din Guvernul României. Desigur, dorinţa romanilor nu este luată în calcul, iar Dacian Cioloș se bazează pe susţinerea politică a partidului.

Într-un interviu acordat celor de la adevărul.ro, Dacian Cioloș a explicat şi faptul că nu va candida la alegerile locale, dar şi de ce mai vrea să mai fie încă odată, premierul României

Dacian Cioloș vrea să fie premier! Nu ar spune nu unei propuneri din partea celor de la USR-PLUS

Dacian Cioloș nu şi-a învăţat lecţia atunci când a ocupat funcţia de premier al României. Acesta a explicat, senin, faptul că vrea să fie premierul României şi că nu exclude probabilitatea ca acesta să fie propunerea partidului USR-PLUS.

”’Doar am spus, dacă partidul mă va susţine, voi fi ales candidat pentru funcţia de prim-ministru. Sigur, el nu e ales de alegători, ci de preşedinte. Dar când un partid vine cu un program vine şi cu o propunere de premier. Decât să dau din gură acasă, prefer să fac ceea ce fac aici, contribuind la a aduce fonduri pentru România, atunci când apare un subiect ca cel al sezonierilor români să am un cuvânt de spus în Parlamentul European, să repun în agenda europeană discuţia privind aderarea româniei la spaţiul Schengen şi o grămadă de alte decizii care se iau la nivel european”, a spus Dacian Cioloş la Adevărul.

De ce nu candidează, Dacian Cioloș, la alegerile locale

Actual europarlamentar din partea USR-PLUS, Dacian Cioloș a explicat şi faptul că nu va candidat la alegerile locale. Acesta spune că nu renunţa la funcţia de europarlamentar (vorbim de minim 5000 de euro pe lună), pentru o funcţie local.

„Mai bine din jumătate din timpul meu de lucru sunt în ţară. Noi ni s-a cerut să candidăm la europarlamentare. Erau primele alegeri la care participă PLUS. Colegii mi-au spus că nu ai cum să nu fii pe listă. Am fost pe listă, după ce am câştigat mandatul, să fi renunţat la mandat, aşa cum a făcut Victor Ponta, eu nu vreau să fac genul ăsta de lucruri. Mi-am asumat un mandat, voi merge la Bruxelles, unde în primii doi ani se vor lua nişte decizii cu impact pentru România. Şi iată că asta se întâmplă. Am un cuvânt de spus în ce se întâmplă la nivel european iar România nu mai e reactivă, e proactivă.” explica Dacian Cioloș.

Desigur, putem completa faptul că o funcţie locală nu este renumerata în acelaşi mod în care este renumerat un post în Parlamentul European. Putem să mai adăugăm şi faptul că funcţia de premier îţi aduce accesul la bugetul statului, ceea ce nu se poate întâmpla la nivel de europarlamentar sau simplu parlamentar.

Dacian Cioloș, eşec monumental în perioada în care a fost premierul României

Dacian Julien Ciolos a ocupat funcţia de premier pe data de 10 octombrie 2015. Dacian Cioloș venea din postura unui premier tehnocrat fără nicio implicare politică. Decizia de a-l numi premier pe Ciolos a fost luată după tragedia din Colectiv şi după ce Victor Ponta şi-a dat demisia. Desigur, mandatul de premier a lui Dacian Ciolos a fost un eşec monumental, nereuşit să facă lucruri concrete pentru romani şi România. În acea perioadă, absorbţia de fonduri europene a fost la un nivel minim record. Cabinetul lui Dacian Cioloș a primit învestitură în urmă a 389 de voturi favorabile din partea tuturor partidelor politice.

Adauga un comentariu