Eveniment-Social

„D’ale carnavalului” la Opera Națională Română din Iași

Publicat: 11 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dale carnavalului la Opera Națională Română din Iași
Opera Națională Română din Iași va susține duminică ultimul spectacol al stagiunii 2021-2022

În acest an, în care s-au împlinit 170 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale și 110 ani de la decesul acestuia, marele dramaturg este omagiat de teatrul liric ieșean. Astfel, sâmbătă, de la ora 18:30, publicul va avea o nouă posibilitate de a urmări ineditul spectacol de teatru-dans „D’ale carnavalului”. Libretul este semnat de Liana Tugearu, după piesa omonimă a lui Caragiale, iar regia și coregrafia îi aparțin celebrului coregraf Ioan Tugearu.

Evenimentul, susținut de Baletul Operei Iași (coordonator: Cristina Todi), elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Secția Coregrafie și studenți ai Facultății de Teatru, profil Coregrafie, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, a avut un mare succes în luna martie a acestui an, când a fost reluat la zece ani de la premieră. Spectatorii au apreciat din plin diversele momente oferite, dansuri țigănești, charleston, polka sau cadril, într-o reprezentație plină de umor rafinat.

Biletele de intrare la penultimul spectacol al stagiunii 2021-2022 pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.

Adauga un comentariu