Actualitate

Dan Barna a declarat că dacă nu se încep negocierile cu PNL și UDMR, USR va propune un Cabinet propriu

Publicat: 13 oct. 2021
Dan Barna, arată cu mâna
Dan Barna declară că în cazul în care PNL și UDMR nu vor coopera cu USR, lucrurile se vor rezolva mai repede

Deputatul Dan Barna a afirmat faptul că USR va propune un Cabinet propriu, dacă până miercuri, liderii PNL și UDMR nu vor începe să colaboreze cu USR.

Vicepreședintele USR a mai spus că în cazul în care partidele din coaliție întârzie negocierile, partidul va veni cu o propunere proprie de Cabinet vineri cel târziu luni.

„Categoric, care s-ar putea să fie pe vineri sau, cel mai târziu, luni”, a spus acesta.

USR va propune Cabinet propriu dacă PNL și UDMR refuză negocierile

Marți, 12 octombrie 2021, vicepreședintele USR a făcut mai multe declarații în contextul desemnării lui Dacian Cioloș pe funcția de premier. Ulterior, acesta a spus, că dacă partidele PNL și UDRM nu vor da semne că doresc să înceapă o negociere cu USR, aceștia din urmă vor veni cu o propunere de Cabinet propriu cel târziu vineri.

„Depinde ce se va întâmpla în dialogul preşedinţilor de mâine după amiază, dacă se deschid negocierile, pe bune ca să spun, probabil la începutul săptămânii viitoare, s-ar putea luni, marţi, să avem o concluzie. Dacă mâine se spune doar nu discutăm, nu vrem să avem niciun fel de dialog, lucrurile s-ar putea să se rezolve chiar mai repede”, a declarat Dan Barna.

Premierul desemnat se va întâlnit miercuri 13 octombrie cu Florin Cîțu

Dacian Cioloș, președintele USR-PLUS a declarat că miercuri, 13 octombrie 2021, va avea o întâlnire cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor. În momentul de față, nu se știe încă dacă PNL îl va susține pe Dacian Cioloș, premierul desemnat, încă conform unor surse, această întâlnire ar putea fi una doar de fațadă întrucât liberalii să-și mențină poziție ca cei din USR să facă majoritate cu PSD și AUR nu cu PNL.

Cu toate acestea, în discursul ținut după cea fost desemnat premier, Dacian Cioloș și-a arătat intenția de a reface coaliția  în forma sa iniţială.

”Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri”, a declarat luni liderul USR, care a reluat afirmaţia potrivit căreia acordul iniţial de colaborare la guvernare nu a fost denunţat de niciuna dintre părţi.

Klaus Iohannis l-a propus premier pe Dacian Cioloș

Amintim faptul că luni, 11 octombrie 2021, în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni pe care le-a avut cu liderii partidelor politice principale, președintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze pe șeful USR-PLUS, Dacian Cioloș pentru funcția de premier al României.

„Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolovate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt impportante, și cu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere: Am decis să desemnez pentru candidat la premier pe Dacian Cioloș”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii
  • Huo huo, USR mars afara de la guvernare, marsssssssssss baaa la mama voastra undeva ca ne-ati distrus pe toti, sunteti niste 0 -zero care ati distrus de tot romanii si Romania.Cabinet propriu ? WC-UL este cabinetul propriu al USR! Un an de la alegeri si ati distrus de tot poporul roman , furaciuni, scandaluri, saracie , imprumuturi si nimic nu misca ci totul se distruge

  • Huo huo, USR mars afara de la guvernare, marsssssssssss baaa la mama voastra undeva ca ne-ati distrus pe toti, sunteti niste 0 -zero care ati distrus de tot romanii si Romania.Cabinet propriu ? WC-UL este cabinetul propriu al USR! Un an de la alegeri si ati distrus de tot poporul roman , furaciuni, scandaluri, saracie , imprumuturi si nimic nu misca ci totul se distruge

Adauga un comentariu