Actualitate

Dan Barna, declaraţii înaintea votului pe moţiunea de cenzură! Propunerea USR pentru poziţia de premier este Dacian Cioloș

Publicat: 05 oct. 2021
Dan Barna, fostul lider USR-PLUS
Dan Barna a primit aviz negativ pentru Ministerul de Externe

Fostul lider USR-PLUS, Dan Barna a vorbit despre moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. Acesta a declarat că, în eventualitatea în care Coaliţia nu va fi refăcută, propunerea formaţiunii politice pentru conducerea Guvernului este Dacian Cioloș.

Totuşi, liderii PSD au anunţat faptul că nu vor susţine un guvern minoritar şi nici nu vor vota un guvern de dreapta pentru că acesta a dus România către haos.

Dan Barna îl propune pe Dacian Cioloș pentru poziţia de premier USR, dacă moţiunea de cenzură va trece şi Florin Cîțu va fi demis

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Dan Barna a menţionat faptul că, dacă negocierile din Coaliţia USR-PLUS-PNL-UDMR, vor intra într-un impas, USR-PLUS îl va propune pe poziţia de premier pe Dacian Cioloș, noul lider al formaţiunii politice. Totuşi, Dan Barna a precizat că în urma negocierilor din decembrie, poziţia de premier le aparţine celor de la PNL, iar Dacian Cioloș ar fi ultima variantă pentru țară:

Această coaliţie poată să meargă mai departe cu un alt premier. Nu a existat nicio discuţie, lucrurile sunt foarte clare. Este o moţiune de cenzură de care este nevoie pentru că România să intre o logică de guvernare pentru români nu pentru interesele lui Florin Cîțu. Este o decizie a USR-PLUS, clară, propunerea de premier este Dacian Cioloș. Această propunere va fi luată în considerare la Cotroceni dacă nu va exista o coaliţie. Propunerea de premier aparţine PNL-ului, dar dacă se poate construi o coaliţie în jurul USR, avem o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Guvernul este la câteva minute de a-și încheia mandatul. Este un mesaj foarte simplu, acest premier nu are calitatea nici umană nici profesională pentru a putea să conducă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD a declarat că nu va susţine un guvern de dreapta sau unul minoritar

În urmă cu doar câteva minute, liderul PSD a declarat că nu va susţine niciun Guvern minoritar. Marcel Ciolacu a menţionat faptul că nici varianta susţinerii unui guvern de dreaptă nu este una sustenabilă pentru România:

„Astăzi, moțiunea de cenzură va trece cu un scor astronomic. Sperăm ca cei de la USR să nu facă un pas înapoi. Am avut o discuție cu liderul AUR. Vom vota cu bilele la vedere. Sperăm ca și cei de la USR să facă acest lucru (…) Nu mai putem continua așa. Cei mai indrepătiti pentru propunerea de Guvern sunt cei de la PSD pentru că noi am câștigat alegerile. Înainte de a da premierul mai trebuie să plece Florin Cîțu. Orice este posibil, așteptăm această decizie în urma negocierilor. Este exclus să facem majoritate cu USR-PLUS sau cu AUR. Vrem alegeri anticipate. Noi nu credem că o nouă construcţie a dreptei va fi salvarea României. Va adânci ceea ce se întâmpla acum. (…), a spus Ciolacu, la Parlament.

Totuși, Sorin Grindeanu a anunţat că PSD a întocmit calendarul alegerilor anticipate și că acestea ar urma să aibă loc în lună martie 2022, iar până atunci România va fi condusă de un Guvern format din tehnocrați

Comentarii
Adauga un comentariu