Actualitate

Marcel Ciolacu, semnal de forţă în contextul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Nu vom vota un Guvern minoritar

Publicat: 05 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu semnal de forţă în contextul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu Nu vom vota un Guvern minoritar
Președintele PSD a respins zvonurile conform cărora este deranjat de creșterea în popularitate a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a vorbit într-un interviu acordat unui post de televiziune despre moţiunea de cenzură care va fi votată marţi în Parlamentul României. Ciolacu a menţionat faptul că, după căderea Guvernului Cîțu, formaţiunea politică pe care o conduce nu va vota un Guvern minoritar.

Pe de altă parte, liderul PSD consideră că o nouă alianţă de dreaptă nu este de viitor şi că președintele Klaus Iohannis trebuie să cheme PSD-ul la negocieri pentru formarea unui nou Guvern.

Marcel Ciolacu consideră că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu va trece

În începutul interviului, Marcel Ciolacu susţine că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece la un scor uriaș. În acest fel, Florin Cîțu va fi demis din funcţia de premier. Pe de altă parte, Ciolacu nu va susţine un guvern minoritar:

„Astăzi, moțiunea de cenzură va trece cu un scor astronomic. Sperăm ca cei de la USR să nu facă un pas înapoi. Am avut o discuție cu liderul AUR. Vom vota cu bilele la vedere. Sperăm ca și cei de la USR să facă acest lucru”, a spus Ciolacu, la Parlament.

Anunţul votării cu bilele la vedere vine în contextul în care George Simion a cerut acest lucru de frica unor posibile trădări de la USR-PLUS sau PSD.

Viitorul Guvern ar trebui format în jurul PSD, este de părere Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu consideră că atribuţiile pentru desemnarea Guvernului sunt în mâna lui Klaus Iohannis. Liderul PSD consideră că noul Guvern va fi format în jurul social democraţilor. Liderul politic exclude susţinerea unui Guvern minoritar sau a unui Guvern al dreptei:

Urgentarea ca primarii să primească bani. Mai avem trei luni de contractare şi 34% nu sunt contractaţi. Dacă nu finalizăm vom pierde şi mai mulţi bani. Trebuie să avem o logică în gândire nu numai răzbunător.

În primul rând, eu v-am spus părerea PSD! Astea sunt atribuţiile domnului Iohannis. Primul pas este recunoaşterea acestui eşec. Neîncrederea în statul român a ajuns la cote alarmante. Avem o bombă socială care poate exploda în orice moment. Nu mai putem continua așa. Cei mai indrepătiti pentru propunerea de Guvern sunt cei de la PSD pentru că noi am câștigat alegerile. Înainte de a da premierul mai trebuie să plece Florin Cîțu. Orice este posibil, așteptăm această decizie în urma negocierilor. Este exclus să facem majoritate cu USR-PLUS sau cu AUR. Vrem alegeri anticipate. Noi nu credem că o nouă construcţie a dreptei va fi salvarea României. Va adânci ceea ce se întâmpla acum.

Premierul Florin Cîțu ia în calcul toate variantele, după demiterea Guvernului

Pe de altă parte, premierul a fost mai moderat în declarațiile făcute luni. Florin Cîțu a declarat că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PNL-ul va lua în calcul toate variantele:

„În primul rând, dacă mâine va trece această moțiune de cenzură, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, USR, AUR dacă are un plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos, mă voi uita ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planul”, a spus Florin Cîțu.

Totuși, Ludovic Orban a anunțat faptul că parlamentarii care l-au susținut la Congresul PNL nu vor participa la moțiunea de cenzură, asta în contextul în care Florin Cîțu le-a cerut tuturor parlamentarilor să fie prezenți în Parlament. Moțiunea de cenzură va fi votată marți în Parlament iar o majoritate largă de parlamentari au anunțat că vor vota căderea Guvernului condus de Florin Cîțu.

Adauga un comentariu