Cancan ultimă oră

Dana Sota, despre trucurile frumuseții: Cum să fii frumoasă și la o vârstă înaintată

Publicat: 07 oct. 2021
Dana Sota
Dana Sota este expert în beauty, cu peste 20 de ani de experiență în industria frumuseții din România

Dana Sota este expert în beauty, cu peste 20 de ani de experiență în industria frumuseții din România.

În vârstă de 58 de ani, cea supranumită de cei din domeniu un „beauty guru” consideră că după ce trec de vârsta de 40 de ani femeile trăiesc o a doua adolescenţă, fiind mai mature și mai înţelepte.

Dana Sota consideră că frumuseţea fizică și psihică se poate păstra indiferent de vârstă. Fiind ea însăși un exemplu pentru afirmațiile pe care le face, Dana Sota crede că frumuseţea se învaţă şi că este foarte important să fii preocupată de tine, indiferent de vârstă.

Dana Sota

Dana Sota dezvăluie trucurile frumuseții la orice vârstă

Dana Sota a vorbit despre micile trucuri la care oricare dintre noi poate apela pentru a se menţine tânără. Toți factorii sunt importanți deoarece împreună te ajut să te menţii .

„Sunt câțiva factori care influențează modul în care arătăm și pe acre i-am experimentat pe propria piele. Foarte improtantă este alimentația sănătoasă, hidratarea contează și se vede. Este bine să facem sport. Eu am început să fac sport de la vârsta de 30 de ani. În timp mi-am dat seama de beneficile mișcării: mușchi ise conturează astfel și îți dă o stare de bine. Consecvența și constața este cheia.

Somnul este foarte important. În timpul somnului organismu lse recuperează, se regeneează. Când nu dormi bine se vede imediat și eu l-aș pune pe locul a l doilea după alimentație. Importante sunt orele dormite, care trebuie să fie 7-8 ore pe noapte“, susține Dana Sota.

Dana Sota

„Gena contează în procent de 10-20%ׅ“

Experta în beauty este de părere că gena contează foarte puțin dacă nu ai un stil de viață sănătos.

„Important este să înveți lucruri noi, mai ales pentru sănătatea minții noastre. Fie că este vorba despre o limbă străină, despre pictat, dans. E bine să fim vioi la minte la orice vârstă. Stresul provoacă inflamație la nivelul organelor, dar și la nivelul pielii. Dacă nu redeucem stresul, atunci este o problemă. Pentru a scăpa de stres ptem merge la spa, la o plimbare, să ne oferim timp nouă.

Specialiștii spun că gena contează în procent de 10-20%. Degeaba ai o genă bună, dar dacă îți bați joc și te-apuci de fumat, de băut, de pierdut nopțile sau de mâncat prostii, nu ai cum să arăți bine“, adaugă Dana Sota.

Dana Sota

Regulile de aur ale Danei Sota

Pe blogul ei, Dana Sota prezintă 11 reguli pentru femeile aflate la menopauză sau premenopauză, în cadrul Manifestului pentru feminitate la orice vârstă. Iată cele 11 reguli:

 • informează-te, citește, află, pentru a nu fi luată prin surprindere de simptome și eventuale probleme de sănătate.
 • fă-ți analize cât mai amănunțite și specifice și fă-ți o listă cu suplimentele alimentare care te pot ajuta în acestă perioadă.
 • schimbă-ți stilul de viață și fă-ți o listă de priorități în care să fii în fruntea ei.
 • ai grijă de partea emoțională și explică partenerului că toate au o explicație hormonală.
 • ai grijă la alimentație, mănâncă mai puțin și mai calitativ.
 • hidratează-te permanent pentru a ajuta la digestia.
 • schimbă-ți rutina de îngrijire și caută creme de îngrijire specifice vârstei, care să conțină retinoizi, acizi de fructe, ceramide sau fitoestrogeni.
 • fă mișcare pentru că orice tip de mișcare este benefic.
 • odihnește-te deroarece prin somn organismul se regenerează în totalitate.
 • fă lucruri care îți fac plăcere, îți stimuleaza mintea, creativitatea și feminitatea.
 • nu te delăsa pentru că suntem de neprețuit!

Dana Sota

Adauga un comentariu