International

Danemarca a decis! În contextul actual, românii nu mai au acces ca turiști în această țară

Publicat: 30 iul. 2020
Danemarca a decis! În contextul actual, românii nu mai au acces ca turiști în această țară
Danemarca a decis! În contextul actual, românii nu mai au acces ca turiști în această țară

Începând cu 27 iunie 2020, Danemarca a actualizat regimul de intrare pe teritoriul său în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, urmare analizei epidemiologice realizată de autoritățile de sănătate daneze statele au fost împărțite în „deschise” și „închise”. România se va regăsi începând cu 1 august 2020 pe lista țărilor „închise” (s-a regăsit pe lista țărilor ”deschise” în perioada 27 iunie – 31 iulie), astfel că românii nu mai acces în Danemarca decât în baza unor „motive întemeiate, nu și ca turiști.

Lista acestor state este actualizată, săptămânal, în fiecare zi de joi (https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/is-my-country-open-or-banned).

De sâmbătă, 1 august, ora 00:00, noi reguli de călătorie

Pe fondul evoluției negative a situației epidemiologice din România, de sâmbătă, 1 august 2020, ora 00:00, se vor aplica noi condiții de călătorie în Danemarca în context COVID-19.

1. Cetățenii români vor putea continua să călătorească în Danemarca în baza listei „motivelor întemeiate” elaborate de autoritățile daneze competente (la fel ca până în prezent), ÎNSĂ NU VOR MAI FI ACCEPTATE CĂLĂTORIILE ÎN SCOP TURISTIC/în baza rezervării a 6 nopți de cazare. Pentru informații detaliate privind lista ”motivelor întemeiate”, vă recomandăm să consultați http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

2. Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Danemarcei va fi permisă FĂRĂ prezentarea unui test COVID-19. Totuși, persoanelor care prezintă simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permisă intrarea.

3. Persoanelor care sosesc din România li se va RECOMANDA FERM O PERIOADĂ DE CARANTINĂ TIMP DE 14 ZILE la întoarcerea în Danemarca.

4. Tranzitarea Danemarcei va fi permisă, în continuare, doar în următoarele condiții: deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca (va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei); deplasare în baza listei ”motivelor întemeiate” într-o altă țară decât Danemarca. Persoanelor cu simptome clare de infecție (de exemplu, tuse uscată și febră) nu le va fi permis să tranziteze Danemarca.

5. Cu privire la recomandările de călătorie emise de Ministerul danez al afacerilor externe privind plecările din Danemarca, în condițiile în care România a fost plasată pe lista țărilor ”închise”, gradul de risc a fost ridicat la ”portocaliu” (evitarea călătoriilor nenecesare).

Reguli noi pentru românii care vor să viziteze Austria

Pentru ca cetățenii români să poată intra în Austria, aceștia trebuie să prezinte rezultatele unui test molecular negativ pentru noul coronavirus, care să fie eliberat cu 72 de ore înainte. Această măsură a intrat în vigoare astăzi, 27 iulie 2020 și va fi valabilă până la 30 septembrie 2020, cel puțin. Până în acest moment, testul avea o valabilitate de maximum 4 zile.

Testul COVID-19 are o valabilitate de 72 de ore

Românii care nu prezintă acest test, au obligația de a intra în izolare și trebuie să suporte costurile cazării. În cazul în care persoana din România nu are posibilitatea de a prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, Austria nu va mai permite intrarea pe teritoriul său.

De asemenea, testul COVID-19 este obligatoriu și pentru turiștii români care vizitează Grecia

Ministerul Afacerilor Externe arată că autoritățile austriece au publicat în seara zilei de 24 iulie 2020 o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de pană la data de 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare nu va mai fi de 14 zile. Reguli noi

Pe lângă introducerea testului COVID-19, cu o valabiltate de 72 de ore, autoritățile austrice au redus și perioada de izolare de la 14 la 10 zile. Aceasta se va realiza la domiciliu sau într-o locație adecvată

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie a.c., ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În cazul în care persoana nu deține un test, va sta în izolare 10 zile, împreună cu famlia sa la domiciliu sau într-o locație adecvată. Costurile în această situație sunt suportate de persoana în cauză. Dar dacă testul va ieși negativ, izolarea se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria.

Prevederile noi se aplică tuturor, inclusiv românilor.





Adauga un comentariu