International

Danemarca renunță la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

Publicat: 27 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Danemarca renunță la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19
Danemarca este de părere că boala COVID-19 nu ar mai trebui să fie considerată ca fiind una grea

În pofida faptului că Danemarca traversează o perioadă în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în creștere, autoritățile daneze au anunțat că vor renunța la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

Asta în condițiile în care în țară varianta dominantă este o subtulpină de Omicron numită BA.2 și care este mai virală decât ” părintele” acesteia.

Danemarca a anunțat că va renunța la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

Într-o declarație oficială făcută de ministrul Sănătății, s-a arătat faptul că autoritățile daneze vor să scoată COVID-19 de sub incidența bolilor amenințăroare. În aceste condițiie este de așteptat ca Danemarca să renunțe la restricțiile impuse de pandemie. Magnus Heunicke a precizat faptul că COVID-19 nu ar mai trebui tratată ca o boală amenințătoare:

„Doresc că includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022”, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

De altfel, Guvernul danez vrea să mai mențină doar pentru patru săptămâni restricțiile impuse de apariția valului 5 asimilat variantei Omicron, în condițiile în care deja au fost relaxate anumite restricții în urmă cu două săptămâni. O altă normă care ar putea fi eliminată în următoarea perioadă este cea în care persoanele trebuie să se testeze la intrarea în țară.

Rata de vaccinare duce la controlul spitalizărilor în Danemarca

Ministrul Sănătății danez a punctat faptul că datorită ratei de vaccinare, autoritățile au sub control numărul de spitalizări în Danemarca. Acest lucru se datorează şi faptului că noua tulpină de Omicron este mai puțin severă decât variantele precedente:

„Avem un bun control asupra ratei de spitalizare, graţie unei combinaţii ce constă în cei 3,5 milioane de danezi care s-au vaccinat cu doze ‘booster’ şi natura mai puţin severă a variantei Omicron”, a adăugat el.

Marea Britanie a anunțat că va elimina restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

Danemarca nu este singurul stat din Europa care anunță că va relaxa restricțiile luate în contextul pandemiei de COVID-19. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a anunțat că țara nu va mai impune, în curând, testarea la intrare. Premierul britanic Boris Johnson intenționează să revoce definitv legile de urgenţă privind coronavirusul, întrucât cazurile de COVID din Marea Britanie continuă să scadă, potrivit raportului citat de The Telegraph.

”În general, noile variante ale virușilor tind să fie mai transmisibile, dar mai blânde. Speranța mea este că, în cursul acestui an precum și în cel ce urmează, să avem de-a face cu versiuni din ce în ce mai ușoare ale Covid explica dr. Mike Tildesley, profesor la University of Warwick.

 

Vă aducem aminte faptul că Danemarca traversează o perioadă de creștere a infectărilor cu COVID-19. În pofida faptului că autoritățile daneze au anunțat relaxarea restricțiile împuse de pandemia de COVID-19, subvarianta Omicron intitulată BA.2 a devenit comunitară. Cercetătorii au anunțat faptul că subvarianta este mai contagioasă decât BA.1 a Omicron (versiune responsabilă de 98% din cazurile mondiale actuale de infectare), dar nu s-a observat că aceasta ar fi mai periculoasă:

„Există unele indicii că este mai contagioasă, în special pentru cei nevaccinați, dar că poate infecta și persoanele care au fost vaccinate într-o măsură mai mare”, a spus directorul tehnic al SSI, Tyra Grove Krause.

 

 

Adauga un comentariu